Naujienos|

Kovo 5 d. vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. Balsuoti šiuose rinkimuose gali nuolatiniai savivaldybės gyventojai, tarp jų ir užsienio piliečiai. Nuolatiniais Švenčionių rajono gyventojais laikomi tie rinkėjai, kurie savo gyvenamąją vietą Švenčionių rajone buvo registravę iki š. m. sausio 4 d. Jei iki šios dienos registruota gyvenamoji vieta buvo kitoje savivaldybėje, tai balsuoti galima bus tik už tos kitos savivaldybės kandidatus. Už kitos savivaldybės kandidatus galima bus balsuoti mūsų rajone tik iš anksto (vasario 28 d. – kovo 2 d. Švenčionių miesto kultūros centre), o rinkimų dieną (kovo 5 d.) Švenčionių rajone galės balsuoti tik Švenčionių rajono nuolatiniai gyventojai. Rinkimų dieną galima balsuoti ir ne savo rinkimų apylinkėje, tiesiog tai užtruks keletą minučių ilgiau, kol rinkimų apylinkė, kurioje balsuojate, susisieks su rinkėjo rinkimų apylinke. Pasitikrinti, kurios rinkimų apylinkės sąrašuose yra rinkėjas, galima interneto svetainėje www.rinkejopuslapis.lt arba tel. 1855. Informaciją apie rinkimų apylinkę rinkėjai gauna ir pranešimuose, kurie iki vasario 25 d. pasieks tuos, kurie turi tvarkingai įrengtas pašto dėžutes. Pranešimai yra nevardiniai ir skiriama tik po vieną pranešimą vienam namų ūkiui. Pranešimo nereikia turėti su savimi balsuojant (tik asmens dokumentą). Į rankas pranešimai įteikiami tik tiems rinkėjams, kurie turi teisę balsuoti namuose (neįgalieji ir juos slaugantys bei vyresni nei 70 metų). Tuo metu jie užpildo specialų prašymą dėl balsavimo namuose ir įteikia komisijos nariui. Jei šio prašymo nepavyko užpildyti (buvote išvykę, kai komisijos narys atnešė pranešimą), galima susisiekti su savo rinkimų apylinke telefonu, kad komisijos narys aplankytų Jus patogiu laiku (žr. pridedamą rinkimų apylinkių kontaktinę informaciją). Nenorintys balsuoti namuose gali balsuoti rinkimų apylinkėje. Rinkimų dieną bus organizuojamas pavėžėjimas iki rinkėjo rinkimų apylinkės (žr. pridedamą grafiką). Visos rinkimų apylinkės yra pritaikytos turintiems judėjimo negalią, išskyrus Zadvarninkų, Stanislavavo ir Karkažiškės apylinkes.

Dėmesio: dėl remonto darbų Švenčionėlių meno mokykloje Ateities rinkimų apylinkė perkelta į Švenčionėlių miesto kultūros centrą (Vilniaus g. 1, Švenčionėliai).

Detalesnė informacija apie rinkimus ir kandidatus pateikiama interneto svetainėje www.vrk.lt bei informaciniuose leidiniuose, kurie buvo išnešioti kartu su pranešimais apie rinkimus. Informacinių leidinių tiražas buvo ribotas, todėl jie pirmiausia skirti kaimo, vyresniems rinkėjams, kurie rečiau naudojasi internetu.

Svarbiausios datos

Vasario 28 d. – kovo 2 d. nuo 7 iki 20 val. vyks išankstinis balsavimas Švenčionių miesto kultūros centro patalpose (Vilniaus g. 1, Švenčionys). Balsuoja kitų savivaldybių rinkėjai, taip pat Švenčionių rajono rinkėjai, kurie negalės balsuoti rinkimų dieną.

Kovo 1 d. vyks balsavimas specialiuosiuose balsavimo punktuose (ligoninėje, globos, senelių namuose ir pan.).

Kovo 3–4 d. vyks balsavimas namuose. Balsuoja neįgalieji bei juos slaugantys ir vyresni nei 70 metų rinkėjai, kurie komisijai užpildė prašymą dėl balsavimo namuose. Daugiausia balsavimas namuose vyks kovo 3 d. (penktadienį). Tik didžiosios apylinkės, kurios nespės penktadienį aplankyti visų balsuojančių namuose, vyks pas rinkėjus ir šeštadienį, kovo 4 d.

Kovo 5 d. nuo 7 iki 20 val. vyks balsavimas rinkimų apylinkėje. Galima balsuoti tiek savo, tiek bet kurioje kitoje Švenčionių rajono rinkimų apylinkėje. Kitų savivaldybių nuolatiniai gyventojai balsuoti galės tik savo savivaldybėse.

Švenčionių rajono rinkimų apylinkės

Pavėžėjimo rinkimų dieną (kovo 5 d.) grafikas

Švenčionių rajono savivaldybės rinkimų komisija
Vilniaus g. 19, Švenčionys
Tel. 8 668 59 704
El. p. svencioniurajono49@lrvrk.lt

Comments are closed.

Close Search Window