Naujienos|

Kalėdų eglutės po švenčių keliauja į specialias, joms skirtas surinkimo vietas arba yra sutvarkomos kitais aplinkai draugiškais būdais. Panašios taisyklės galioja ir senai buitinei technikai bei elektronikai, kuri liko namie po to, kai gyventojai švenčių proga nusprendė atsinaujinti arba prietaisų gavo dovanų.

Surinkti nebereikalingų ar neveikiančių viryklių, skalbimo mašinų bei kitų stambių elektronikos ir buitinės technikos prietaisų į bet kurią Lietuvos vietą nemokamai atvyksta „Man rūpi rytojus“ komanda, tereikia užsiregistruoti telefonu 8 600 90030 arba internetu https://manrupirytojus.lt/buitines-technikos-isvezimas/

„Lietuvoje per dieną vien atitarnavusių televizorių susidaro apie 550 vnt., šaldytuvų – apie 450 vnt., o smulkios elektronikos, pavyzdžiui, ausinių, telefonų, plaukų džiovintuvų ir pan. skaičiai dar didesni – apie 110 tūkst. vienetų nebereikalingų prietaisų kasdien.

Nauji tokie daiktai dažnai tampa kalėdine dovana artimiesiems ar sau. Šventėms pasibaigus kviečiu prisiminti, kad sena elektronika ir buitinė technika, išmesta bet kur, gali užteršti aplinką, o patekusi pas atliekų tvarkytojus, tampa žaliavų rinkiniu – ją perdirbus galima susigrąžinti naudingų medžiagų, kurias galima panaudoti naujiems gaminiams ir taip prisidėti prie išteklių taupymo ir taršos mažinimo“, – kalba Gamintojų ir importuotojų asociacijos bei Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos vadovė Veronika Masalienė.

Senus lygintuvus, virdulius, elektrinius dantų šepetėlius ir kitus smulkius elektronikos prietaisus bei baterijas V. Masalienė ragina nunešti į specialias talpas, esančias prie prekybos centrų įėjimų bei biuruose.

Jeigu namie po švenčių stovi nebereikalinga skalbimo mašina, orkaitė ar kitoks stambus buitinės technikos, elektronikos prietaisas, galima užsisakyti nemokamą jo išvežimą. Paimti atitarnavusią stambią buitinę techniką iš bet kurios Lietuvos vietos gali „Man rūpi rytojus“ komanda.

„Man rūpi rytojus“ komandos iš gyventojų surinkta nebereikalinga buitinė technika ir elektronikos prietaisai pirmiausia yra testuojami. Tinkamus bandoma prikelti naujam gyvenimui ir padovanoti tiems, kam jų reikia labiausiai. Jeigu prietaisų suremontuoti nepavyksta, tada jie yra perdirbami, kad juose esančias vertingas medžiagas būtų galima panaudoti dar kartą.

Registruoti nemokamą buitinės technikos ir elektronikos išvežimą visoje Lietuvoje galima telefonu 8 600 900 30 ir internetu https://manrupirytojus.lt/buitines-technikos-isvezimas/ 

„Man rūpi rytojus“ yra Gamintojų ir importuotojų asociacijos ir VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“ organizuojamos elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymo sistemos dalis.

Comments are closed.

Close Search Window