Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos specialistai iš gyventojų gauna daug skundų dėl bendro naudojimo kiemuose paliktų neeksploatuojamų, apsnigtų automobilių. Viešosios tvarkos specialistai reaguodami į gyventojų pranešimus atliko patikrinus ir nustatė, kad automobiliams jau keli mėnesiai yra panaikinti leidimai dalyvauti viešajame eisme, kadangi automobiliai neapdrausti civilinės atsakomybės draudimu arba neatlikta automobilių techninė apžiūra.

Raginame neeksploatuojamų (nenaudojamų), be priežiūros paliktų transporto priemonių savininkus kuo skubiau tokias jų transporto priemones pašalinti iš bendrojo naudojimo vietų. Be priežiūros paliktos stovėti transporto priemonės ne tik apriboja kitų vairuotojų galimybes naudotis bendromis vietomis automobiliams statyti, valyti gatves, trukdo praeiti pėstiesiems, bet ir yra ir opi problema aplinkosauginiu požiūriu.

Primename automobilių savininkams, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme įtvirtinta, kad transporto priemonės savininkas (valdytojas) privalo užtikrinti, kad bendrojo naudojimo vietose nebūtų laikoma neeksploatuojama transporto priemonė, kuri dėl akivaizdžių trūkumų ar išorinių požymių nenaudojama ar negali būti naudojama pagal tikslinę paskirtį, arba transporto priemonė, kuriai šio įstatymo nustatytais pagrindais ilgiau kaip tris mėnesius yra sustabdytas ar panaikintas leidimas dalyvauti viešajame eisme, taip pat, kai transporto priemonė ilgiau kaip tris mėnesius neįregistruota.

Transporto priemonė priverstinai gali būti nuvežama iš vietų, kuriose leidžiama transporto priemonėms stovėti: kai stovinti transporto priemonė trukdo valyti ir (ar)tvarkyti vietą, kurioje ji stovi; kai stovinti transporto priemonė trukdo valstybės institucijoms ar įstaigoms atlikti gelbėjimo darbus arba likviduoti avarijos padarinius.

Už neeksploatuojamos ar negalimos eksploatuoti transporto priemonės laikymą bendrojo naudojimo vietose administracinė atsakomybė numatyta pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnį: užtraukia įspėjimą transporto priemonių savininkams (valdytojams). Administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 300 Eur. Už pakartotinį administracinį nusižengimą gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.

Comments are closed.

Close Search Window