Įgyvendinti projektai, Naujienos|

2022 m. gruodžio mėnesį buvo baigtos įgyvendinti visos projekte numatytos veiklos. Įrengtos lauko treniruoklių ir gimnastikos įrenginių sporto aikštelės, įsigyti futbolo vartų ir sportinio inventoriaus komplektai. Įrengus šias aikšteles buvo surengta sportinės erdvės atidarymo šventė, kurioje dalyvavo 124 asmenys. Naujai įrengtos sportinės erdvės atidarymo šventėje dalyvius sveikino Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius. Džiaugdamasis, kad rajone atsiranda vis daugiau erdvių, kuriose gali sportuoti kiekvienas norintis, skatino visus įvertinti tokią gerą sporto infrastruktūrą ir ja naudotis. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Rima Razmienė džiaugėsi, kad erdvė yra įrengta šios mokyklos kieme, kadangi vaikams ne tik pamokų, bet ir pertraukų metu atsirado naujos ir itin naudingos veiklos. Renginio metu buvo surengtos draugiškos futbolo varžybos tarp komandų bei bendru bendruomenės šokiu paminėta #BEACTIVE Europos sporto savaitė.

Nuotraukos Švenčionių rajono sporto centro

Įvykdytos fizinio aktyvumo veiklos vaikams, jaunimui, suaugusiems ir visai rajono bendruomenei. Iš viso įvyko 10 fizinio aktyvumo užsiėmimų (futbolo varžybos tarp mokyklų, tarp futbolo komandų, seniūnijų, draugiškos futbolo varžybos tarp ikimokyklinio amžiaus vaikų ir vyresniųjų, o mažiesiems rajono gyventojams (ikimokyklinio amžiaus vaikams ir pradinukams) buvo pravestos futbolo treniruotės su naujai įsigytu sportiniu inventoriumi ir surengtos draugiškos varžybos. Šiose veiklose iš viso dalyvavo 333 dalyviai.

Nuotraukos Švenčionių rajono sporto centro

Siekiant skatinti, viešinti ir populiarinti bendruomenės fizinio aktyvumo formas buvo įvykdyti 9 susitikimai / mokymai po atviru dangumi senjorams, vaikams ir gyvenamosios vietos bendruomenei. 9 kartus skirtingu laiku vyko paskaitos / mokymai lauke, kaip taisyklingai mankštintis lauko treniruoklių, gimnastikos įrenginių aikštelėse, kokio intensyvumo bei dažnumo treniruotes pasirinkti, kaip atlikti treniruotes taisyklingai, nepakenkiant savo sveikatai ir pan. Šios veiklos dalyvių skaičius – 204 asmenys.

Nuotraukos trenerės Irinos Burokienės

Džiaugiamės, kad įgyvendinant projektą pavyko sutaupyti lėšų, kurias panaudojame įsigydami futbolo treniruotėms ir varžyboms skirtą inventorių, kurio dėka ikimokyklinio amžiaus vaikai ir pradinukai buvo supažindinti su futbolo treniruočių nauda, buvo mokomi, kaip taisyklingai žaisti, naudotis kamuoliu, 15 cm aukščio barjeru, 9 m greičio kopėtėlėmis, išbandė balansinės lentos ir šešiakampio kamuolio atmušimo rėmo galimybes ir kt.  Treniruotės buvo vedamos naudojant visą įsigytą inventorių, kad treniruotės būtų kuo produktyvesnės, įdomesnės ir funkcionalesnės. Kiekvienam vaikui buvo pristatytas įsigytas inventorius, papasakota, kaip juo naudotis, kaip taisyklingai elgtis, treniruočių metu buvo paaiškinta, kam inventorius reikalingas, kokią naudą suteikia fizinei sveikatai ir pan. Vaikai vienoje vietoje turėjo puikią galimybę susipažinti su futbolo, kaip sporto šakos, inventoriumi bei tuo pačiu jį išbandyti. Ateityje projekto partneris ir toliau naudosis projekto metu įsigytu inventoriumi.

Įgyvendinę visas veiklas pasiekėme pagrindinį tikslą – įrengę Švenčionių rajono bendruomenei tinkamai pritaikytą sporto erdvę, užtikrinome saugias sportinių erdvių sąlygas ir platesnes galimybes bendruomenės fiziniam lavinimui, maksimaliam užimtumui, fiziniam aktyvumui, sudarėme galimybes bendruomenės nariams labiau pažinti vieniems kitus vykdant bendras veiklas, sportinius renginius, paskatinome vaikų, jaunimo, suaugusiųjų ir sporto klubų fizinį aktyvumą, aktyvų laisvalaikio praleidimą ir sporto plėtrą.

Džiaugiamės, kad bendromis pastangomis su projekto partneriu – Švenčionių rajono sporto centru – tikslą pasiekėme su kaupu….

Projektas, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, finansuojamas Sporto rėmimo fondo ir savivaldybės biudžeto lėšomis.

Projekto partneris – Švenčionių rajono sporto centras.

Tiesioginė projekto tikslinė grupė – 661 asmuo
Projekto biudžetas fondo lėšos – 22 091,45 Eur SB lėšos – 23 569,11 Eur
Netiesioginė projekto tikslinė grupė – visa bendruomenė
Projekto įgyvendinimo laikotarpis 2020 m. liepa / 2022 m. gruodis

Informaciją parengė rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Vita Vaitekėnienė

Comments are closed.

Close Search Window