Naujienos|

Ruduo – metas, kuomet pailsėję grįžtame į mokyklinius suolus, ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Įsisuka ratas, kurio centre tarp pamokėlių, įvairių užsiėmimų, kitos užklasinės veiklos – vaikas. Vaikas, kurį būtina išgirsti, išklausyti, išmokyti, reikiamu momentu padėti…
Šis ruduo buvo gausus ne tik įvairių rudens gėrybių, atkeliausiančių ant mūsų stalų. Tai metas, kuomet Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, projekto „Vaikų ir jaunimo psichinės sveikatos stiprinimas bei paslaugų prieinamumo gerinimas Švenčionių rajono ugdymo įstaigose“ dėka aprūpinti gausybe naujų priemonių, pradėjo jas naudoti įvairių užsiėmimų su vaikais metu.

žaidimas „Sugedęs telefonas“
Violetos Kazimeranec nuotrauka

Pabradės „Ryto“ gimnazijoje ikimokyklinio ugdymo „Gėlyčių“ grupės ir mišrios priešmokyklinio ugdymo „Nykštukų“ grupės vaikai žaidimo „Sugedęs telefonas“ metu mokėsi atidžiai klausytis draugų, teisingai tarti garsus bei gražiai bendrauti.

Žaidimas „Tinkamas elgesys mokykloje“
Elenos Vaitekėnienės nuotrauka

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos 1 a ir 1 b klasėse vykusių užsiėmimų metu buvo žaidžiamas žaidimas „Tinkamas elgesys mokykloje“. Tai asociacijų kortelių žaidimas, kurio metu mokiniai aiškinosi tinkamo ir netinkamo elgesio situacijas, pavaizduotas kortelėse, analizavo tinkamo ir blogo elgesio skirtingose kasdienėse mokyklos situacijose temas.

Užsiėmimas „Vidinė harmonija su mandala“
Olės Kavaliūnienės nuotrauka

Pabradės „Ryto“ gimnazijos 3 klasių mokiniams buvo pravesti užsiėmimai „Vidinė harmonija su mandala“. Susipažinus su terminu „Mandala“, išgirdus apie mandalų kūrimo terapiją, kuri gali būti kaip greitoji pagalbos sau priemonė, kai jaučiamės sutrikę ar pasimetę, slegiami neigiamų emocijų naštos, vaikai turėjo galimybę spalvindami sukurti savo asmeninę mandalą… Gal kai kam ši pirmoji pažintis su mandala ateityje atvers duris į platesnius mandalos kūrimo terapijos vandenis!

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos specialiosios lavinamosios klasės mokiniai tapydami ant šviesos rėmelių, lengvai ir patogiai lipdydami iš modelino, plastelino turėjo puikią galimybę susipažinti su naujomis priemonėmis bei dalyvauti kūrybiniame procese.
Šiuo metu vykdomo viešojo pirkimo metu bus įsigytos ugdomosios ir terapinės priemonės, skirtos vyresnių klasių mokiniams – magnetų rinkiniai „Rūkymo žala“, „Alkoholio žala“, modelis rūkymo poveikiui demonstruoti, girtumo akiniai žaidimui „Apsvaigę ir įkaušę“.

Tikimės, kad įgyvendinamas Švenčionių rajono savivaldybės administracijos projektas „Vaikų ir jaunimo psichinės sveikatos stiprinimas bei paslaugų prieinamumo gerinimas Švenčionių rajono ugdymo įstaigose“ skatins rajono vaikus ir jaunimą domėtis sveiko gyvenimo būdo, psichinės sveikatos klausimais, prireikus – žinoti, kur kreiptis pagalbos…

Vaida Babrauskienė,
Švenčionių rajono savivaldybės administracijos
Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja

Comments are closed.

Close Search Window