Naujienos|

Jau beveik metus Strūnos socialinės globos namai įgyvendina projektą „SPORTAS – GREITIS – SVEIKATA“. Šiame projekte dalyvauja ir vaikai iki 18 metų ir suaugusieji turintys negalią. Dalyviai džiaugiasi įrengta ir pritaikyta sportui skirta erdve su įvairia sporto įranga, treniruokliais ir noriai lanko nemokamus užsiėmimus, aktyviai leidžia laiką, stiprindami fizinę sveikatą savijautą. Pagerėjo vaikų ir suaugusiųjų turinčių negalią sportavimo įgūdžiai, mažėja socialinė atskirtis.

Du kartus per savaitę organizuojamos fizinio aktyvumo veiklos suaugusiems negalią turintiems asmenims ir vaikams iki 18 metų amžiaus. Viena treniruotės trukmė – 1 val. 15 min., grupėse dalyvauja apie 30 asmenų.  

Siūlomos projekto veiklos:

  1. Širdies kraujagyslių sistemos pajėgumo gerinimo programa (aerobinė veikla (bėgimas, dviratis, kardio treniruokliai);
  2. Raumenų stiprinimo programa (pratimai pagrindinėms raumenų grupėms su savo kūno svoriu, treniruokliais laisvuoju pasipriešinimu (svarmenimis, tampriosiomis juostomis);
  3. Svorio kontrolės programa (akcentuojama į maksimalų kalorijų išeikvojimą, papildomai stiprinant raumenis).

Užsiėmimai suaugusiems turintiems negalią vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais 11.00–12.15 val.

Užsiėmimai vaikams vyksta antradieniais ir penktadieniais 15.30–16.45 val.

Registruotis ir gauti informaciją galima telefonu  +370 617 29 626 arba elektroniniu paštu jolanta.zajanckovskaja@strunosgn.lt .

Veiklos vyksta: Strūnos k. 5, Strūnaičio sen., Švenčionių r. sav.

Projektas „Sportas – greitis – sveikata“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fonas.

Projektą remia ir Švenčionių rajono savivaldybė.

Informaciją parengė  projekto vadovė Jolanta Zajančkovskaja

Comments are closed.

Close Search Window