Naujienos|

Jau dvidešimt trečią kartą Lietuvoje skelbiama viena didžiausių saugaus eismo akcijų „Apsaugok mane“, kuomet „Lietuvos draudimas“ rugsėjo mėnesį nemokamai draudžia visus Lietuvos pėsčiuosius moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose. Jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje Švenčionių rajono savivaldybės administracijai pasirašius susitarimą su „Lietuvos draudimo“ bendrove, rajono ugdymo įstaigų pėsčiųjų perėjos pažymėtos ryškiu ženklu „Apsaugok mane“, kurį atpažįsta didžioji dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų.

Įvykių pasitaiko kasmet

Policijos duomenys rodo, kad akcijos dėka sumažėjo žuvusių ir nukentėjusiųjų vaikų skaičius. Raginame tėvelius priminti vaikams saugaus elgesio kelyje taisykles, priminti elementarius, bet kartais gyvybiškai svarbius dalykus – kaip tinkamai pereiti perėją, kodėl negalima eiti per gatvę degant geltonam ir raudonam šviesoforo signalui, kaip teisingai persivesti dviratį, ar paspirtumą per perėją. Tai gali padėti vaikui reikiamu metu priimti teisingą sprendimą. Vairuotojus kviečiame būti itin atidžius, o draudikai prisiima atsakomybę padėti šeimoms finansiškai nelaimės atveju.

Mūsų saugumas keliuose priklauso nuo mūsų visų. Gerbkime vieni kitus, laikykimės kelių eismo taisyklių ir būkime saugūs.

Akcijos „Apsaugok mane“ sąlygos

Visi Lietuvos moksleiviai, keliaujantys pėsčiomis, dviračiu ar paspirtuku bet kurioje Lietuvos vietoje, bet kuriuo paros metu, visą rugsėjį yra apdrausti. Draudimo kompensacija išmokama nepriklausomai nuo to, ar moksleivis yra avarijos kaltininkas. Draudimo apsauga apima po eismo įvykio atsirandančias pasekmes: kaulų lūžius ir išnirimus, minkštųjų audinių ir vidaus organų sužalojimus, mirtis dėl nelaimingo atsitikimo. Draudimo suma siekia 5 000 Eur, o išmoka priklauso nuo patirto sužalojimo (visa suma išmokama mirties atveju, o įvykus kitoms pasekmėms – Asmens draudimo taisyklėse Nr. 69, versija galiojanti nuo 2022 06 16: numatytas procentas nuo draudimo sumos).

1. Apdraustieji – „Lietuvos draudimo“ lėšomis apdrausti visi Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų pėstieji moksleiviai. Pėsčiaisiais pagal šią akciją laikomi ir važiuojantys ar vežami dviračiu, važiuojantys paspirtuku.

2. Draudimo laikotarpis – nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. 00 val. iki 2022 m. rugsėjo 30 d. 24 val. imtinai;

3. Draudžiamasis įvykis – nelaimingas atsitikimas, sąlygotas policijoje užregistruoto eismo įvykio, įvykusio draudimo apsaugos galiojimo laikotarpiu Lietuvos Respublikos teritorijoje, kurio metu nukenčia apdraustasis ir kuris apibrėžtas bendrovės „Lietuvos draudimas“ Asmens draudimo taisykles Nr. 69, versija galiojanti nuo 2022-06-16: draudimo rizikos variantuose M, T1 ir T2;

4. Draudimo suma – 5000 Eur mirties atveju ir iki 5000 Eur kūno sužalojimo dėl nelaimingų atsitikimų atveju (pastaruoju atveju išmoka apskaičiuojama pagal traumų lenteles T1 ir T2);

5. Įvykus draudžiamajam įvykiui, draudimo išmoka mokama:

5.1. visais atvejais apdraustojo tėvams ar įstatyminiams globėjams, kai apdraustajam draudžiamojo įvykio dieną nėra suėję 18 metų;

5.2. kūno sužalojimo atveju – pačiam apdraustajam, jeigu draudžiamojo įvykio dieną apdraustajam yra suėję 18 metų;6.3. mirties atveju – paveldėjimo teise nustatytiems apdraustojo įpėdiniams, jeigu draudžiamojo įvykio dieną apdraustajam yra suėję 18 metų.

Nutikus įvykiui

Jei moksleivis pateko į eismo įvykį, jo tėvai ar globėjai apie tai turėtų pranešti „Lietuvos draudimui“ užpildant šią formą.

Parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Beriozovienė pagal AB „Lietuvos draudimas“ informaciją

Comments are closed.

Close Search Window