Naujienos|

Nalšios žemėje, Bėlio ežero papėdėje, liepos 9 dieną skambėjo dainos ir trankūs šokiai, nuaidėjo „Ežerų sietuva”. 1995-aisiais būtent čia, Švenčionių žemėje, tarptautinis liaudiškos muzikos ir tautinių šokių festivalis ir pradėjo savo kelią. O šiemet jau keturioliktąjį kartą ir vėl Švenčionys sulaukė svečių. Festivalis prasidėjo sakme apie Bėlio ežerą ir Jūratės Vitkauskienės, Jolitos Budrytės-Abromavičienės ir šiuolaikinio šokio kolektyvas „Erdvė“ muzikine kompozicija. Sveikinimo žodį tarė ir visus susirinkusius į festivalį sveikino Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius. Festivalio dienomis mūsų rajone svečiavosi delegacijos iš Lenkijos Respublikos Svidnicos, Vejherovo ir Vengrovo rajonų, džiaugėsi jau daugelį metų besitęsiančia draugyste ir bendradarbiavimu tarp savivaldybių. Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius festivalio metu svečiams iš Lenkijos įteikė 20-ties ir 10-ties metų bendradarbiavimo proga simbolines dovanas. Kalbėjo ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintautas Kindurys.
Koncertą pradėjo ir visus festivalio dalyvius bei svečius sveikino šeimininkai – Švenčionių miesto kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija” (vadovai Jolita Budrytė-Abromavičienė, Gintautas Beržinskas, Agnė Paulavičienė ir Jolanta Razmienė), pagyvenusių žmonių šokių kolektyvas „Trepsis“, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos vaikų liaudiškų šokių kolektyvas „Aukštaitukas“ ir šiuolaikinio šokio kolektyvas „Erdvė“ (vadovė Renata Grigianecienė). Koncerte dalyvavo ukrainiečių dainos kolektyvas „Čary“ iš Klaipėdos ir Ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ solistė, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistė Dina Mataitienė, lenkų dainų ir šokių kolektyvas „Kurpie Zielone“, grupė „Mini Stars“ (sesės Karina, Anastasija ir Julija Černozub iš Pavoverės). Prieš festivalį Pabradės miesto kultūros centras ir Pabradės užsieniečių registracijos centras vykdė bendras veiklas, edukacijas. Dalyvavo ir pačioje šventėje, koncertavo Enrique Santos iš Kubos su Patricija Luščyncka iš Lietuvos. URC gyventojams buvo organizuotas nemokamas 30-ties gyventojų pavėžėjimas. Taip pat koncerte dalyvavo Pabradės fanfarinis orkestras (vadovas Bronislovas Vilimas) ir šokių kolektyvas „Gelmė“ (vadovė Agnė Rickevičienė).
Vakaro koncertinėje programoje koncertavo Deivis su Renata, grupė „8 kambarys“, atlikėja Jesica Shy. Vidurnaktį estradoje vyko Karališkas ugnies šou, o po jo jaunimas šėlo diskotekoje.
Festivalį finansavo Švenčionių rajono savivaldybės administracija, Tautinių mažumų departamentas prie LRV, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija prie LRV

Švenčionių miesto kultūros centro informacija

Festivalio „Ežerų Sietuva“ akimirkos Virgilijaus Cicėno nuotraukų galerijoje

Comments are closed.

Close Search Window