Naujienos|

Šiemet jau 14-ąjį kartą kviečiame aktyvius, iniciatyvius ir smalsius moksleivius iš Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų dalyvauti projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Siekiame atsiverti ir supažindinti baigiamųjų klasių moksleivius su Lietuvos Respublikos Vyriausybės veikla. Projekto dalyviai turės galimybę iš arti pamatyti Lietuvos institucijų ir politikų kasdienį darbą ir savaitę patys dalyvauti šioje veikloje.

Šių metų projekto tema „Moksleiviai – Lietuvos ateičiai“.

Kviečiame registruotis 11 ir 12 ar III ir IV gimnazijos klases pabaigusius moksleivius. Registracijos anketą galite rasti https://epilietis.lrv.lt/lt/apsilankyk-vyriausybeje/moksleiviai-i-vyriausybe

Projektą nuo 2009 m. kasmet organizuoja Vyriausybės kanceliarija kartu su partnerėmis – Lietuvos moksleivių sąjunga ir Nacionaline moksleivių akademija. Iki šiol projekte dalyvavo beveik 400 moksleivių.
Projektu:
• skatiname domėtis valstybės institucijų veikla;
• supažindiname su darbo viešajame sektoriuje principais;
• didiname Vyriausybės, ministerijų, joms pavaldžių įstaigų atvirumą ir skaidrumą;
• skatiname piliečių aktyvumą ir domėjimąsi šalies politiniu gyvenimu;
• supažindiname visuomenę su kasdieniu Vyriausybės darbu.

Projektas:
• keičia nuomonę ir laužo stereotipus apie valstybės tarnybą;
• griauna sienas tarp jaunimo iš skirtingų šalies regionų bei užsienio – projekte laukiami moksleiviai iš visos Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų;
• sudaro galimybes realiai prisidėti prie pokyčių šalyje.

Kas gali dalyvauti?

Kviečiami dalyvauti Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų ir užsienio šalių lietuvių bendrojo ugdymo mokyklų abiturientai ir būsimi 12 (IV gimnazijos) klasės mokiniai.

Kaip vyksta projektas?

Projekto dalyviai visą savaitę dalyvauja veiklose, padedančiose geriau susipažinti su Vyriausybės darbu. Paskirstyti poromis, jie atlieka savaitės praktiką vienoje iš keturiolikos ministerijų arba Vyriausybės kanceliarijoje. Visos savaitės metu dalyviai susipažįsta su institucijų veikla, atlieka jiems paskirtus darbus.

Dalis projekto veiklų organizuojamos bendrai visiems 30 projekto dalyvių: jie dalyvauja neformaliuose pokalbiuose su žinomais Lietuvos žmonėmis, protmūšiuose ar kitose veiklose. Projekto dalyviai turi galimybę pabendrauti su Ministru Pirmininku, jo politine komanda, ministrais, dalyvauti posėdžiuose ir susitikimuose.

Moksleiviai taip pat rengia bendrą savaitės projektą, kurio tikslas – pasidalinti savo vizija ir lūkesčiais įvairiais valstybės valdymo klausimais.

Projekto veiklos vyksta visą darbo savaitę – nuo pirmadienio iki penktadienio.

Kaip atrenkami dalyviai?

Atrankos kriterijai: svarbiausia – motyvacija ir domėjimasis politiniu šalies gyvenimu, smalsumas, visuomeninis aktyvumas, taip pat svarbu ir mokymosi rezultatai. Projekto dalyvius iš užsiregistravusiųjų atrinks ir į praktikos vietas paskirs konkurso dalyvių atrankos komisija. Ji sudaryta iš projekto organizatorių, partnerių, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei kitų institucijų atstovų. Su atrinktais dalyviais bus susisiekta rugpjūčio mėn. pradžioje.

Ar tai kainuoja?

Projekto dalyviai nemokamai apsigyvens nakvynės namuose „Filaretai Hostel“, taip pat bus pasirūpinta jų maitinimu – pusryčiais, pietumis ir vakariene. Viešasis transportas – kelionės troleibusu ir autobusu – Vilniaus mieste visą savaitę bus nemokamas. Dalyviams gali tekti sumokėti kelionės į Vilnių / iš Vilniaus išlaidas (jei gyvenate kitame mieste), taip pat asmeninėms išlaidoms gali prireikti smulkių pinigų.

Informaciją parengė projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ koordinatoriai

Comments are closed.

Close Search Window