Naujienos|

2022 m. gegužės 2 d. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje ir gegužės 4 d. Švenčionių r. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijoje trečiokams įteikti programos „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2022“ pažymėjimai.
Švenčionių rajono savivaldybės ugdymo įstaigų antrokai plaukimo programoje „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ (toliau – Programa), finansuojamoje iš valstybės ir Švenčionių rajono savivaldybės biudžeto lėšų, dalyvauja nuo 2014 m. Programos tikslas – išmokyti kuo daugiau vaikų taisyklingai plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens.
Kiekvienais mokslo metais Programos dalyviai dalyvauja 32 plaukimo pamokose, kurios organizuojamos, bendradarbiaujant su Lietuvos plaukimo federacija ir Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija, Ignalinos sporto ir pramogų centro baseine.
2020–2021 mokslo metais antrokai negalėjo dalyvauti Programoje dėl visoje šalyje galiojusios valstybės lygio ekstremaliosios situacijos ir COVID-19 pandemijos valdymo priemonių. Švenčionių rajono savivaldybė, skirtingai nei kitos Lietuvos savivaldybės, atsižvelgdama į išsakytą mokinių tėvų poreikį ir plaukimo trenerių rekomendacijas, sudarė sąlygas 2021–2022 mokslo metais plaukimo pamokas lankyti ne tik antrokams, bet ir trečiokams, kurie negalėjo dalyvauti Programoje būdami antrokais. Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademijos vadovo ir trenerių dėka 2022 m. balandžio mėn. Programą baigė Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos 67 trečiokai ir Švenčionių r. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos 41 trečiokas.
Mokydamiesi plaukti mokiniai gerina savo fizinę būklę – greitį, lankstumą, pusiausvyrą bei koordinaciją, taip pat įgauna daugiau pasitikėjimo, išmoksta jausti atsakomybę už savo veiksmus vandenyje. Projekto dalyviai įgyja ne tik praktinių įgūdžių, kaip saugiai elgtis vandenyje, bet ir kaip saugiai elgtis prie vandens. Tai puikus skatinimo sportuoti pavyzdys, o treneriams – geras būdas atrasti talentus ir pakviesti juos į būrelius ir sportines grupes. „Šis projektas išties puikus. Juo džiaugiasi ir patys vaikai, ir jų mokytojai, ir tėveliai“, – džiaugėsi plaukimo treneris ir Projekto vadovas Eugenijus Rakitinas.
Programos pažymėjimo įteikimo renginiuose Programos dalyvius pasveikino Švenčionių rajono savivaldybės mero patarėja Teresa Sansevičienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Rima Razmienė ir Švenčionių r. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Uzialienė.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė

Comments are closed.

Close Search Window