Naujienos|

Vasario 28 d. vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje Švenčionių rajono savivaldybės meras tarybai teikė sprendimą dėl bendradarbiavimo sutarčių nutraukimo su Rusijos federacijos ir Baltarusijos respublikos miestais „partneriais“. Bendradarbiavimo tikslas buvo plėtoti draugiškus santykius tarp kaimynų, tačiau matydami dviejų rytų šalių žmogaus teisių priespaudą, vykdomus karo veiksmus Ukrainoje ir prie jos sienų, jaučiame rimtą ir mūsų valstybės susirūpinimą.

Švenčionių rajono savivaldybės taryba vienbalsiai, bendru sutarimu, priėmė sprendimą nutraukti bendradarbiavimo sutartis su Rusijos federacijos Maskvos srities Solnečnogorsko municipaliniu rajonu, Baltarusijos Respublikos Gardino srities Astravo rajonu, Vitebsko srities Postavų rajonu, taip pat ir su Gluboko rajonu.
Posėdžio metu savivaldybės meras pranešė, kad mūsų savivaldybė yra pasirengusi suteikti virš 200 vietų žmonėms, pabėgusiems iš karo zonos. Raginame savivaldybės gyventojus nebūti abejingiems ir prisidėti suteikiant pagalbą.

Comments are closed.

Close Search Window