Naujienos|

Prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, šios šalies sveikatos apsaugos ministerijos atstovai kreipėsi į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją dėl pagalbos sveikatos priežiūros srityje. Viena iš pagalbos priemonių – sveikatos priežiūros specialistai, kurie teiktų pagalbą asmenims, nukentėjusiems nuo karo veiksmų.

Sveikatos apsaugos ministerija, kreipiasi į sveikatos priežiūros įstaigas prašydama identifikuoti savanorius – sveikatos priežiūros specialistus: slaugytojus ir gydytojus, kurie esant poreikiui galėtų vykti į Vakarų Ukrainą padėti ten dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams.

Pagrindinis misijos tikslas – misijos dalyvių saugumas, todėl kilus bent menkiausiai grėsmei, būtų organizuojamas misijos dalyvių atsitraukimas ir komandos grįžimas į Lietuvą.

Prašome savanorius, norinčius dalyvauti šioje misijoje, informuoti savo įstaigų vadovus arba susisiekti asmeniškai žemiau nurodytais kontaktais. Preliminari misijos trukmė – 10–14 d. Misijos dalyviams bus apmokėtos kelionės, apgyvendinimo ir kitos su misijos vykdymu būtinos išlaidos bei mokamas darbo užmokestis.

Savanorių sąrašus siųsti el. paštu: marius.ciurlionis@sam.lt iki vasario 28 d. 15.00 val.

Informacija telefonu +370 671 80 633

Comments are closed.

Close Search Window