Naujienos|

Vilniaus rajone esančioje VSAT Pasieniečių mokykloje kiekvieną mėnesį organizuojami Specializuoti įvadinio mokymo kursai pagal mokymo programą „Sienos stebėjimas“.
Turintys aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, aukštąjį koleginį, iki 2009 m. įgytą aukštesnįjį arba iki 1995 m. įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą, nepriekaištingos reputacijos asmenys kviečiami rinktis šiuos kursus ir per 4 savaites įgyti pasieniečio profesiją.
Atranką perėjusios pirmosios šiais metais specializuoto įvadinio mokymo kursantų grupės mokslai prasidėjo 2022 m. sausio 10 d. Kiti tokie kursai planuojami nuo vasario 10 d. ir kovo 21 d.

Į kursus atrinkti pretendentai aprūpinami uniforma, nemokamai apgyvendinami bendrabutyje, gauna nustatyto dydžio stipendiją.
Išklausę teorinio mokymo kursą, atlikę praktinio mokymo programoje numatytas užduotis ir sėkmingai išlaikę egzaminus bei įskaitas, pareigūnai bus įdarbinti:
• Medininkų užsieniečių registracijos centre,
• Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus, Adutiškio, Lavoriškių, Padvarionių, Kenos ir Pavoverės užkardose,
• Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio, Tribonių ir Druskininkų užkardose,
• Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų, Vileikių ir Plaškių užkardose.
Norintys mokytis šiuose kursuose ir gauti į juos siuntimus, turi tvarkingai užpildytą prašymą ir kitus dokumentus pateikti el. paštu stok@vsat.vrm.lt:
Pretenduojantys į vidaus tarnybą asmenys prieš gaudami siuntimą į įvadinio mokymo kursus turės pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje. Dėl COVID-19 infekcijos ir didesnio srauto besitikrinančių sveikatą dėl stojimo į vidaus tarnybą, jis gali užtrukti maždaug mėnesį.
Išsamesnė informacija apie stojimo tvarką ir reikalingus pateikti dokumentus skelbiama VSAT Pasieniečių mokyklos svetainėje: https://pasienietis.lrv.lt/lt/naujienos/tai-gali-buti-ir-jusu-sansas
Kontaktinė informacija
Kilus klausimams dėl prašymo ir kitų dokumentų pateikimo kreiptis tel. (8 5) 271 7346, mob. 8 609 52 261 bei el. p. stok@vsat.vrm.lt
Dėl kursų mokymo turinio organizavimo ir logistikos klausimų kreiptis tel. (8 5) 219 8235 arba el. p. anna.volcok@vsat.vrm.lt

Comments are closed.

Close Search Window