Naujienos|

Nuo ketvirtadienio, gruodžio 9 d., vakcinacijai nuo COVID-19 ligos gali būti registruojami ir 5-11 metų vaikai. Šiai amžiaus grupei skirtos vakcinos Lietuvą turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje, o skiepijimą planuojama pradėti gruodžio 15-16 d., kai vakcinos bus pristatytos į skiepijančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

Tėvai (įtėviai), globėjai arba rūpintojai registruoti vaikus vakcinacijai gali įprastu būdu – internetu www.koronastop.lt arba trumpuoju numeriu 1808. Vienas iš minėtų asmenų taip pat turės lydėti vaiką į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

5-11 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty” vakcina (gamintojas „BioNTech ir Pfizer”). Vakcina jaunesniems vaikams turės 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty” vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Įvertinusi klinikinių tyrimų duomenis, Europos vaistų agentūra rekomendavo skiepyti 5-11 metų vaikus „Comirnaty” vakcina, nes ji veiksmingai apsaugo šios amžiaus grupės asmenis nuo COVID-19 ligos.

Tiek suaugusieji, tiek vaikai yra skiepijami į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.

SAM Spaudos tarnyba

Comments are closed.

Close Search Window