Naujienos|

Lietuvai sulaukus Europos Komisijos priekaištų, kad per mažai gyventojų prijungta prie centralizuotų nuotekų tinklų, Aplinkos ministerija, vandentvarkos bendrovės bei savivaldybės ieško būdų, kaip šį procesą paspartinti.
Švenčionių rajono savivaldybė atlieka „namų darbus“, kad kuo daugiau gyventojų turėtų galimybę prisijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir buitinių nuotekų sistemų: šiuo metu koreguojamas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo specialusis planas, nustatomos aglomeracijų ribos, kur gyvena daugiau kaip po 2 tūkst. žmonių, tam kad būtų centralizuotos nuotekų surinkimo sistemos ir kad vėliausiai iki 2023 m. prie jų būtų prisijungę ne mažiau kaip 98 proc. šių aglomeracijų gyventojų. Vietovėse, kur gyvena daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, ne mažiau kaip 98 proc. nuotekų turi būtų surenkama centralizuotai ir tinkamai išvaloma. Švenčionių rajono savivaldybė siekia nustatyti tinklų plėtros poreikį bei potencialių vartotojų skaičių, vykdė išankstinę gyventojų apklausą, planuojančius prisijungti prie tinklų, ir prašė iki 2020 m. lapkričio 15 d. pateikti prašymus bei įsipareigojimus: Švenčionėlių mieste juos pateikė 296 būstai, Švenčionyse 142, o Cirkliškio kaime – 80, Pabradėje – 374 prašymų.
Kai kuriose gatvėse vis dar trūksta prašymų ir gyventojų noro, planuojant vystyti vandens tiekimo ir buitinių nuotekų infrastruktūrą, tad prašome gyventojų suklusti ir suspėti pateikti prašymus, kadangi vėliau kils sunkumų vertinant investicijas ir juolab pasinaudoti galimybe prisijungiant prie centralizuotų tinklų. Tai teks pasidaryti tiesiog nuosavų gyventojų lėšomis, nes įvado ties sklypu tiesiog nebus, o neprisijungusius aplinkos apsaugos inspektoriai tikrins, ar jų nuotekų įrengimai turi leidimus, atitinka standartus ir neteršia aplinkos. Tad savivaldybė dar nori „pasiekti“ tuos gyventojus, kurie nėra pateikę šių prašymų – tai galite padaryti iki vasario 19 d., užpildant šiuos dokumentus:
1. Prašymą–įsipareigojimą dėl prisijungimo prie naujos nuotekų tvarkymo infrastruktūros (jeigu gyventojas planuoja prisijungti prie nuotekų tinklų).
2. Prašymą–įsipareigojimą dėl prisijungimo prie naujos vandens tiekimo infrastruktūros (jeigu gyventojas planuoja prisijungti prie nuotekų tinklų).
3. Sutikimą dėl tiesioginės rinkodaros.
4. Sutikimą dėl žemės naudojimo sąlygų.

Švenčionėlių miesto gatvių, kuriose bus svarstoma galimybė projektuoti ir tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklus sąrašas:
1. Žeimenos g. (nuo Švenčionių g. iki Kaltanėnų g.)
2. Paupio g.
3. Sodų g. – Kranto g.
4. Geležinkelio g.
5. Malūno g. ( nuo Žemutinės g iki Žeimenos g.)
6. Švenčionių g. (nuo Žemutinės g. iki namo Nr. 63)
7. Kalno g. (nuo Turgaus g. iki Žeimenos g.)
8. Darbininkų g. (nuo Stoties g. iki Turgaus g.)
9. Vyšnių g.
10. Alyvų g.
11. Kaštonų g. (iki Ateities g.)
12. Akacijų g.
13. Laurinavičiaus g. (nuo Akcijų g. iki Bažnyčios g.)
14. Mokyklos g. (nuo namo Nr. 32 iki Pašto g.)
15. Bažnyčios g. (nuo Vilniaus g. iki B. Laurinavičiaus g.)
16. Laurinavičiaus g. (nuo Žaliosios g. iki hipodromo)
17. Miško g. (nuo Žaliosios g. iki hipodromo)
18. Vilniaus g. (nuo pastato g. 124 iki hipodromo)
19. Slėnio g.
20. Obelų skg.
21. Žemutinės g. (nuo Švenčionių g. iki Kaltanėnų g.)

Švenčionių miesto, įskaitant sodininkų bendriją „Pušynėlis“, gatvių, kuriose bus svarstoma galimybė projektuoti ir tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklus, sąrašas:

1. Strūnaičio g. (nuo namo Nr. 92 iki pabaigos)
2. Mokyklos g. (nuo Turgaus g. iki namo Nr. 12)
3. Turgaus g.
4. Liepų g.
5. Miško skg.
6. Bažnyčios g.
7. Vilniaus g. (nuo Vilniaus g. 19 iki MAXIMA prekybos centro)
8. Šlaito g.
9. Naujojo pasaulio aklg.
10. Mažoji g. (nuo Ramiosios g. iki Lentupio g.)
11. Jazminų g.
12. Ievų g.
13. Diemedžio g.
14. Lelijų g.
15. Žolynų g.
16. Kaštonų g.
17. Tiesioji g.
18. Varnėnų g.
19. Alyvų g.
20. Gėlių g.
21. Vyšnių g.
22. Pušyno g.

Cirkliškio kaimo gatvių, kuriose bus svarstoma galimybė projektuoti ir tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklus, sąrašas:

1. Pušų g.
2. Pergalės g.
3. Draugystės g.
4. Artojų g.
5. Žilvičių g.
6. Aukštaičių g.

Pabradės miesto gatvių, kuriose bus svarstoma galimybė projektuoti ir tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklus, sąrašas (pastaba: paryškintose gatvėse gyventojai ypatingai turi atkreipti dėmesį):

1. Pušų g.
2. Pušų skg.
3. Miškininkų g.
4. Strazdų g.
5. Prienų g.
6. Magūnų g.
7. Karkažiškių g.
8. Bažnyčios g.
9. A. Mickevičiaus g.
10. Liepų skg.
11. Keisūnų g.

12. Pašto g.
13. Perėjimo g.
14. Malūno g.
15. Tylioji g.
16. Statybininkų g.

17. Bajorėlių skg.
18. Tyliosios skg.
19. Smėlio g.
20. Taikos g.
21. Pakalnės g.

22. Šlaito g.
23. Kalno g.
24. Bajorėlių g.
25. Paupio g.
26. Meškerinės g.

27. S/B „Pušaitė“.
28. Lauko g.
29. Vilniaus g.
30. Žalioji g.
31. Įkalnės g.
32. Kranto g.

Dokumentų formas galima rasti Švenčionių rajono savivaldybės administracijos priimamajame (Vilniaus g. 19, Švenčionys), Švenčionių seniūnijoje (Švenčionėlių g. 6A, Švenčionys), Švenčionėlių seniūnijoje ( Švenčionių g. 3, Švenčionėliai), Cirkliškio seniūnijoje (Liepų al. 1, Cirkliškio k.), arba atsispausdinti formas iš internetinio tinklapio: www.svencionys.lt.
Užpildytas formas galima pateikti Švenčionių rajono savivaldybės administracijai, Švenčionių, Švenčionėlių ar Cirkliškio seniūnijai arba skenuotas atsiųsti el. paštu vietinis.ukis@svencionys.lt, telefonas pasiteirauti +370 387 66368.
Pabradės miesto gyventojai užpildytas formas gali pateikti UAB „Pabradės komunalinis ūkis“, Pabradės seniūnijai arba skenuotas atsiųsti el. paštu: marina.suvaizdiene@pabradesku.lt; info@pabradesku.lt, telefonas pasiteirauti – +370 640 78445; +370 387 53345.
Prašymus–įsipareigojimus pildo būstų savininkai.

Comments are closed.

Close Search Window