Naujienos|

Šių metų gruodžio 8 d. Švenčionių rajono savivaldybę pasiekė žinia, kad po sunkios ligos užgeso Nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Krešimir Kedmenec gyvybė. Per 4 darbo metus ambasadorius Krešimir Kedmenec ne kartą lankėsi Švenčionių rajone, nuoširdžiai pamilo šitą kraštą ir jo žmonės.
Pirmasis ambasadoriaus Krešimir Kedmenec vizitas į Švenčionių rajono savivaldybę įvyko 2016 m. lapkričio 22 d. Tada jis susitiko su Švenčionių rajono savivaldybės meru Rimantu Klipčiumi, išreiškė savo susižavėjimą rajonu, vylėsi, kad ateityje bus užmegzta tvari dviejų tautų draugystė. Tas susitikimas buvo labai svarbus plėtojant tolimesnį Švenčionių rajono savivaldybės ir Kroatijos ambasados bendradarbiavimą. Mero Rimanto Klipčiaus kvietimu Nalšios muziejuje buvo eksponuojama Kroatijos menininko Davor Rostuhar fotografijų paroda „Kroatija iš paukščio skrydžio“.

2017 m. gruodžio 12 d. Švenčionių rajone lankėsi delegacija iš Kroatijos Respublikos Virovitičko-Podravska apygardos. Oficialaus vizito metu Virovitičko-Podravska apygardos prefektas Igor Androvič ir Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius pasirašė bendradarbiavimo memorandumą, kuriuo įsipareigojo plėsti šalių ekonominius santykius, bendradarbiauti regionų ir kaimo plėtros, ekonomikos, žemės ūkio, programų, fondų ir ES projektų, turizmo, kultūros, sporto, švietimo, mokslo ir kitose srityse. Šio bendradarbiavimo galimybė atsirado ambasadoriaus Krešimir Kedmenec nuoširdžių pastangų ir iniciatyvos dėka. Memorandumo pagrindu 2019 m. kovo 16 d. buvo parengta ir pasirašyta Švenčionių rajono savivaldybės ir Virovitičko-Podravska apygardos bendradarbiavimo sutartis.
Ambasadorius Krešimir Kedmenec labai mylėjo Lietuvą ir jos žmones. Nuolat keliavo po mūsų šalį, užsukdamas į kiekvieną jos kampelį, nuoširdžiai žavėdamasis jos gamta ir kultūra. Per 4 savo rezidavimo Lietuvoje metus spėjo pramokti lietuvių kalbą, suburti kroatų bendruomenę Lietuvoje, suteikti galimybę visiems norintiems mokytis kroatų kalbos. Savo pareigas jis priėmė ne kaip darbą, o kaip galimybę kurti tvaresnį ir gražesnį pasaulį, kuriame visiems bus gera gyventi.
Tai didžiulė netektis ir praradimas. Lietuva ir Švenčionių rajonas prarado nuostabų, darbštų ir kūrybingą žmogų, artimą draugą.
Visa Švenčionių rajono savivaldybė reiškia užuojautą ambasadoriaus Krešimir Kedmenec šeimai ir kolegoms ir viliasi, kad jo pradėti darbai gyvuos toliau.


Švenčionių rajono savivaldybės administracijos informacija

Comments are closed.

Close Search Window