Naujienos|

Gyventojams ir įmonėms VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) deklaravimas.vmi.lt jau pateiktos žemės mokesčio deklaracijos. Mokesčio sumas gyventojai gali sužinoti prisijungę ir prie Mano VMI ar paskambinus telefonu 1882. Mano VMI ir EDS naudotojams, kurie yra nurodę savo el. pašto adresą sistemose, išsiųsti elektroniniai pranešimai apie jiems suformuotą deklaraciją. Tiems žemės savininkams, kurie nėra VMI e. paslaugų naudotojai, žemės mokesčio deklaracijos išsiųstos klasikiniu paštu. Žemės mokestį reikia sumokėti iki š. m. lapkričio 16 d.
Šiais metais žemės mokesčio deklaracijos išsiųstos beveik 7,4 tūkst. žemės savininkų Švenčionių rajono savivaldybėje. Planuojama, jog į Švenčionių rajono savivaldybės biudžetą 2020 m. bus sumokėta apie 351 tūkst. eurų: apie 332 tūkst. eurų sumokės gyventojai ir apie 19 tūkst. eurų – įmonės ir kt. juridiniai asmenys.
Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus , kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc.
Žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose (VMI atsiskaitomoji sąskaita atidaryta daugelyje šalies bankų), bet ir pašto skyriuose, MAXIMA LT kasose, „Perlo” terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose įstaigose. Mokant žemės mokestį už kitą asmenį, mokėjimo dokumente svarbu nurodyti žemės savininko vardą, pavardę, asmens kodą bei žemės mokesčio įmokos kodą, kuris yra 3011. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo iki birželio 30 d., o įsigiję po liepos 1 d. – žemės mokestį pradės mokėti nuo kitų metų.
Daugiau informacijos apie žemės mokestį ir kaip jį sumokėti galima rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt, oficialiame VMI „Youtube” kanale, „Spotify” tinklalaidėje ar paskambinus Mokesčių informacijos telefonu 1882. Identifikuoti Mano VMI naudotojai paskambinę ir pasirinkę Žemės mokesčio temą gali iš karto sužinoti žemės mokesčio sumą, terminą ir įmokos kodą.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija

Comments are closed.

Close Search Window