Naujienos, Vakcinacija nuo Covid-19|

Švenčionių rajone auga užsikrėtusiųjų COVID-19 infekcija ir asmenų, esančių izoliacijoje, skaičius. Prieš kelias savaites nuspręsta riboti mokymąsi kontaktiniu būdu – pereita į nuotolinį mokymąsi beveik visose rajono ugdymo įstaigose. Neformalusis švietimas, dienos centrai ir kiti užsiėmimai – taip pat ribojami.
Atvejų daugėja kasdien, taip pat didėja ir saviizoliacijoje esančių asmenų skaičius. Šį savaitgalį rajone fiksuota 19 susirgusių koronovirusu. Švenčionių rajono savivaldybė vėl priskirta prie didelės rizikos savivaldybių.
Susiduriama su problema, kad daug asmenų negali nuvykti į mobilius punktus, esančius kituose miestuose, todėl nuspręsta jį įrengti Pabradėje, nes šiame mieste susirgimo atvejų ir saviizoliacijoje esančių asmenų yra daugiausia. Greičiau testuojant bus žinoma reali situacija, sparčiau bus priimami sprendimai dėl ligos plitimo ir apribojimų.
Pabradėje, aikštelėje šalia Intersurgical gamyklos, pradėjo veikti mobilus punktas, kuriame galima išsitirti dėl COVID-19 ligos. Mobilus punktas dirba darbo dienomis, 5 dienas per savaitę, 4 val. per dieną nuo 8.00 iki 12.00 val. Prireikus, mobilaus punkto darbo laikas bus ilginamas. Planuojama, kad punktas veiks 2-3 savaites, bet tai priklausys nuo atvejų skaičiaus ir situacijos rajone.
Pateikiame informaciją, kaip užsiregistruoti į mobilų patikrinimo punktą ir kokia tvarka jame tikrinamas asmuo. Pacientas ar jo atstovas registruojamas tiksliniams ar profilaktiniams tyrimams paskambinus į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808 dėl tepinėlio paėmimo ir pateikiamas registravimosi kodas „Švenčionys“, būtinas registracijai patvirtinti. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priima sprendimą, ar skambinantį pacientą tikslinga ištirti dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos). Įvertinęs paciento pateiktą pirminę informaciją, Karštosios linijos konsultantas surenka šią informaciją: paciento vardą, pavardę, savivaldybę, iš kurios skambina pacientas, asmens kodą, mobiliojo telefono numerį, ar pacientas gali asmenine transporto priemone atvykti pats ar būti atvežtas kito asmens į mobilų punktą. Po ėminio paėmimo asmeniui reikia grįžti į namus ir laukti tyrimo atsakymo. Koordinatorius perspėja tiriamus pacientus, kad savo tyrimų rezultatus jie galės sužinoti e-sveikata programoje. Koordinatorius, gavęs teigiamus tyrimo rezultatus, nedelsiant juos turi perduoti šeimos gydytojui, informuoti NVSC ir pacientą.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos informacija

Comments are closed.

Close Search Window