Naujienos, Vakcinacija nuo Covid-19|

NVSC Švenčionių skyrius informuoja, kad Švenčionių rajone iš viso patvirtinti 74 COVID-19 ligos atvejai, iš jų 39 – pasveiko. Šiuo metu tebeserga – 35 asmenys, virš 200 asmenų izoliuota (šis skaičius nuolat kinta).
Švenčionių rajono ugdymo įstaigose nuo rugsėjo 15 d. iki spalio 12 d. registruota 14 atvejų, iš jų net 8 – šį savaitgalį. COVID-19 ligos atvejai registruoti visose rajono gimnazijose, susirgo 5 mokytojai ir 8 mokiniai. Karščiausiu tašku rajone šiuo metu laikoma Pabradės Žeimenos gimnazija, nes čia koronavirusinė infekcija nustatyta 8 asmenims.
Ugdymo įstaigos, jų darbuotojai ir auklėtiniai yra visuomenės dalis, į kurią, net ir dedant visas pastangas, virusas gali patekti. Juolab, kad jau yra įrodyta, kad vaikai ir paaugliai dažnai susirgę jaučia silpnus simptomus ar iš viso jų nejaučia. Svarbiausia dabar – tikslingai valdyti šią infekciją, kad ji neišplistų.
NVSC specialistai ragina žmones atsakingai laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Comments are closed.

Close Search Window