Naujienos|

2022 m. spalio 21 d. Švenčionių rajone su vizitu lankėsi nevyriausybinės paramos organizacijos „Habitat for Equality, Achievement and Development“ atstovai iš Sakartvelo. Organizacija veikia vaikų ir suaugusių asmenų su negalia socialinės integracijos srityje, tad organizacijos vizito Lietuvoje tikslas – perimti iš Lietuvos kolegų darbo su negalią turinčiais asmenimis patirtį.
Delegaciją priėmė Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, mero pavaduotoja Violeta Čepukova, mero patarėjas Erikas Demidovas, savivaldybės administracijos direktorė Jovita Rudėnienė, kiti savivaldybės administracijos, įstaigų bei organizacijų atstovai. Susitikimo metu savivaldybės meras pristatė Švenčionių kraštą, svarbius įgyvendintus projektus bei žymiausias lankytinas vietas.
Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda pristatė rajone veikiančias socialinių paslaugų įstaigas ir šioje srityje veikiančias nevyriausybines organizacijas, supažindino su paslaugų neįgaliesiems organizavimo ir finansavimo sistema, darbo su skirtingomis amžiaus grupėmis ir skirtingą negalią turinčiais asmenimis ypatumais, taikomomis socialinėmis paslaugomis. Svečius ypač sudomino Lietuvoje neseniai pradėta teikti apsaugoto būsto neįgaliesiems paslauga, o taip pat VšĮ „Ugdančių patirčių namai“ teikiama terapinio ūkio niekur nesimokantiems ir nedirbantiems jaunuoliams paslauga, kurią pristatė šios organizacijos vadovas Kristijonas Žičkus.
Savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė papasakojo apie naujai įgyvendinamo neįgalių jaunuolių socialinės integracijos į visuomenę projekto veiklas, o Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Elena Kadzevičienė kalbėjo apie įtraukiamojo ugdymo organizavimą ugdymo įstaigose ir kylančias problemas.
Vizito metu delegacija apsilankė Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Švenčionių skyriaus dienos centre / socialinėse dirbtuvėse ir Nijolės Genytės socialinės globos namų Bendruomeniniuose vaikų globos namuose, kur domėjosi šių įstaigų veikla.
Svečiai nuoširdžiai dėkojo už sudarytą galimybę apsilankyti savivaldybėje ir pasidalintą patirtį.

Švenčionių rajono savivaldybės administracija

Comments are closed.

Close Search Window