Naujienos|

Švenčionių r. Pabradės meno mokyklos šokių kolektyvas „Gelmė“ turi turtingą pasiekimų ir kūrybinių projektų istoriją, kurią kartu su meno mokyklos šokėjais kuria mokytoja ekspertė Agnė Rickevičienė. Kolektyvas nuo 2003 metų dalyvauja visose Lietuvoje organizuojamose Dainų šventėse, garbingai atstovauja Lietuvai ir regionui visoje šalyje ir už jos ribų, o praėjusių metų pavasarį kolektyvo „Gelmė“ šokėjai pradėjo rengtis tarptautinėms kelionėms, kurios skirtos šokėjų meninės veiklos sklaidai bei sudaro galimybes plėsti tarptautinį bendradarbiavimą, vykdant projektą „Švenčionių r. Pabradės meno mokyklos šokių kolektyvo „Gelmė“ meninės veiklos sklaida užsienyje“.

2022 m. rugsėjo mėnesį visi šokių kolektyvo „Gelmė” šokėjai dalyvavo X tarptautiniame folkloro festivalyje „Alegria De Danzar“, kuris vyko Lloret de Mar mieste, Barselonos regione, Ispanijoje. Festivalyje, kuriame dalyvavo skirtingų pasaulio šalių tradicinio meno atstovai, šokėjai turėjo galimybę atkreipti dėmesį ne tik į Lietuvą bei atstovaujamą regioną, bet ir pažinti kitas šalis, kitas kultūras, užmegzti naujas pažintis būsimoms partnerystėms. Dalyvavimas tarptautiniame renginyje, kuriame kitų šalių kolektyvai išdidžiai ir pagarbiai pristatė savo kultūrą, motyvavo vaikus ir jaunimą giliau pažinti, saugoti bei puoselėti savo tautines tradicijas.

Viso projekto metu šokėjai kūrė „Gelmės kelionių žurnalą“, kurio pagrindinis tikslas – didinti Švenčionių r. Pabradės meno mokyklos žinomumą ne tik regione, bet ir Lietuvoje. „Gelmės kelionių žurnalo“ turinys buvo sudarytas iš pristatymo straipsnių, nuotraukų ir vaizdo reportažų. Kelionių metu patirtomis emocijomis ir įspūdžiais, surinkta medžiaga, sukurtais trumpametražiniais filmukais šokėjai pasidalino Pabradės bendruomenei skirtame renginyje. Taip pat šokėjai parodė ir šokio programas, kuriomis džiugino tarptautinio folklorinio festivalio dalyvius bei žiūrovus.

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos fondo ir Švenčionių rajono savivaldybės lėšomis.

Pabradės meno mokyklos mokytoja Emilija Dūdaitė 

 Emilijos Dūdaitės nuotrauka

Comments are closed.

Close Search Window