Naujienos|

VšĮ „Švenčionių rajono ligoninė“ l. e. p. direktorės pavaduotoja Daiva Grikšienė ir VšĮ „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė“ l. e. p. direktorius dr. Gintautas Oleka 2022 m. rugsėjo 26 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Šių metų rugpjūčio mėnesį Švenčionių rajono savivaldybės tarybai buvo pristatyta Švenčionių rajono sveikatos priežiūros įstaigų reorganizacijos įkuriant Bendruomenės sveikatos centrą vizija, kuriai buvo vienbalsiai pritarta. Ši vizija buvo pristatyta ir VšĮ „Švenčionių rajono ligoninė“ gydymo ir slaugos taryboms. Artimiausiu metu vyks svarstymas dėl reorganizacijos sąlygų su šios įstaigos stebėtojų taryba. Taip pat rengiama bendradarbiavimo sutartis su Švenčionių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuru.

Nuo šių metų spalio 1 d. bus trumpinamas VšĮ „Švenčionių rajono ligoninė“ Vaikų ligų skyriaus darbo laikas (skyrius dirbs darbo dienomis nuo 8.00 iki 20.00 val.). Skubiosios pagalbos ar hospitalizacijų tęstiniam gydymui po stebėjimo ar konsultacijų, esant II lygio stacionarinės paslaugos būtinybei, įvertinus paciento (1 mėn. – 18 m.) būklę, derins abiejų ligoninių specialistai, todėl paslauga bus teikiama itin greit ir kokybiškai. VšĮ „Švenčionių rajono ligoninė“ Vaikų ligų skyriaus ne darbo metu pacientai bus transportuojami į VšĮ „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė“.

Tėvams neturint galimybės transportuoti planinius / skubiosios medicinos pagalbos paslaugų suteikimo reikalaujančius pacientus bus suteikta galimybė pervežti pacientus į VšĮ „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė“, o po stacionarinio gydymo ir stebėjimo paslaugos ar ambulatorinių konsultacijų pacientai bus pervežami tolimesniam gydymui ar stebėjimui į VšĮ „Švenčionių rajono ligoninė“ Vaikų ligų skyrių ar VšĮ „Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centras“ arba parvežti į namus, jeigu tėvai neturi tokių galimybių.

Taikant „žalių koridorių” principą šia sutartimi siekiama, kad visų reikiamų paslaugų suteikimo terminas konkrečiam pacientui būtų kuo trumpesnis. Taip pat sutartyje numatytos priemonės, kuriomis užtikrinamas informacijos perimamumas ir grįžtamasis ryšys tarp pasirašytos bendradarbiavimo sutarties šalių darbuotojų, teikiant paslaugas konkrečiam pacientui, įskaitant nuotolinio ryšio priemones.

Bendradarbiavimo sutarties pasirašymo metu visus susirinkusius pasveikino Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, kuri džiaugėsi ligoninių, Vilniaus miesto ir Švenčionių rajono savivaldybių bendradarbiavimu. VšĮ „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė“ l. e. p. direktorius dr. Gintautas Olekas pažymėjo, kad tai vienas iš pirmųjų projektų Lietuvoje, pavadindamas jį pavyzdiniu pilotiniu projektu. Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius sakė, kad savivaldybei tai yra naujas procesas ir nėra lengva kurti funkcinius ryšius įvairiose srityse, tačiau turime ieškoti įvairių variantų, kad pagerintume medicinines paslaugas savo rajono gyventojams. Šiuo laikotarpiu, kai siekiama tikslingo savivaldybių bendradarbiavimo, džiaugėsi, kad su Vilniaus miesto savivaldybe ir VšĮ „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė“ atrandama vis daugiau sąlyčio taškų. Meras Rimantas Klipčius dėkojo gerbiamam Gintautui Olekai, kad jo vadovaujama ligoninė bendradarbiaus su Švenčionių rajono ligonine.

Pasirašius sutartį, lydimi Vaikų ligų klinikos vedėjo prof. habil. dr. Arūno Valiulio, svečiai apžiūrėjo Vaikų ligų kliniką.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija

Comments are closed.

Close Search Window