Naujienos|

Balandžio 21 dieną Švenčionių rajono savivaldybėje lankėsi VŠĮ „Lietuvos tarptautinė žmogaus teisių organizacija“ vadovė, vertėja ir užsienio kalbų mokytoja Jurgita Semaškienė ir Vokietijos Žmogaus teisių organizacijos atstovai: garbės pilietė Katrin Bornmuller ir Humanitarinės pagalbos artimiesiems rytams padalinio Vokietijoje vadovas Khalil Al-Rassho. Katrin Bornmüller yra gavusi Prezidento V. Adamkaus apdovanojimą už nuopelnus Lietuvai, glaudžiai bendradarbiavo su Sąjūdžio įkūrėjais ir rėmė bei teikė humanitarinę pagalbą sunkiu Lietuvai metu.

Susitikime dalyvavo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos direktorė Jovita Rudėnienė, mero patarėjas Erikas Demidovas, savivaldybės administracijos Socialinio paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas, atliekantis skyriaus vedėjo funkcijas Kęstutis Kapačinskas. Susitikimo metu svečiai susipažino su Švenčionių rajono savivaldybės situacija ir veikla, susijusia su nuo karo Ukrainoje bėgančiais žmonėmis ir nelegaliais migrantais, buvo aptartas galimos pagalbos teikimas. Po susitikimo savivaldybėje svečiai lankėsi Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.
Tarptautinė žmogaus teisių organizacija, vienijanti visą pasaulį, gina žmonių teises ir laisves, kovoja dėl persekiojamų žmonių, kurie dėl religijos, rasės ar tautybės patyrė žmogaus teisių pažeidimus. Organizacija glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos Arkivyskupijos Caritu, Santariškių ligonine, Šv. Jono Bosco parapija Vilniuje ir kitomis švietimo įstaigomis, bendruomenėmis, sąjungomis visoje Lietuvoje ir užsienyje. Jau 30 metų ši vokiečių organizacija ir jos nariai siunčia labdaros siuntas į Lietuvą, Latviją ir kitas Europos šalis.

Comments are closed.

Close Search Window