Naujienos|

Sausio 27 d. minima Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena, prisimenama 6 milijonų žydų sunaikinimo tragedija.
Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia visus Lietuvos gyventojus 2021 m. sausio 27 d. dalyvauti pasaulinėje akcijoje #WeRemember / #MesPrisimename, prisimenant Holokausto aukas, liudytojus ir gelbėtojus, gyvenusius Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Prisidėti prie akcijos galima parašant #WeRemember / #MesPrisimename ant popieriaus lapo, nusifotografuojant su šiuo ženklu ir pasidalijant savo nuotrauka socialiniuose tinkluose; prisijungus prie pasaulinės atminimo akcijos savo socialinių tinklų profilyje užsidedant rėmelį #WeRemember / #MesPrisimename. Rėmelį galima atsisiųsti čia: #WeRemember/ #MesPrisimename.
Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kreipiasi į visą švietimo bendruomenę minint šią dieną skirti dėmesio jaunimo edukacijai apie Holokausto aukų atminimą, organizuoti virtualius susitikimus su vyriausiais žydų bendruomenės nariais, menančiais tuos baisius istorijos tarpsnius.

Informaciją parengė rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Viščionytė

Comments are closed.

Close Search Window