Naujienos|

Lapkričio 25 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena.  Šią dieną visame pasaulyje nuo 1991 metų organizuojama 16 dienų be smurto prieš moteris – tarptautinė socialinė akcija. Šešiolikos dienų laikotarpis prasideda lapkričio 25-ąją, Tarptautinę smurto prieš moteris dieną, ir tęsiasi iki gruodžio 10-osios, Tarptautinės žmogaus teisių dienos.
Tarptautinė statistika liudija, jog daugiau nei 90 % asmenų, patiriančių smurtą artimoje aplinkoje, yra moterys, todėl tai yra su lytimi susijęs smurtas. Smurtas artimoje aplinkoje išlieka vienu dažniausių nusikaltimų, dėl kurio kenčia moterys. Remiantis Statistikos departamento duomenimis, 2019 metais dėl smurto artimoje aplinkoje užregistruotuose nusikaltimuose 80,2 proc. visų nukentėjusiųjų buvo moterys, o beveik 90 proc. įtariamųjų ar kaltinamųjų dėl smurto artimoje aplinkoje – vyrai. Smurto artimoje aplinkoje oficiali statistika https://osp.stat.gov.lt/informaciniai-pranesimai?eventId=226411  portale.Kovos su smurtu prieš moteris dieną žymūs pasaulio pastatai ar objektai nušvinta oranžine spalva – taip norima atkreipti visuomenės dėmesį į paplitusį smurtą prieš moteris. Šiais metais šią akciją palaiko ir Švenčionių rajono savivaldybė. Lapkričio 25 d. vakare Švenčionių rajono savivaldybės pastatas nusidažys oranžine spalva.
Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė) Nijolė Stuglienė

Comments are closed.

Close Search Window