Naujienos|

Projektas, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, finansuojamas Sporto rėmimo fondo ir savivaldybės biudžeto lėšomis

Projektas įgyvendinamas kartu su partneriu – Švenčionių rajono sporto centru.

Projekto tikslas – įrengti Švenčionių rajono bendruomenei tinkamai pritaikytą sporto erdvę, užtikrinti saugias sportinių erdvių sąlygas ir platesnes galimybes bendruomenės fiziniam lavinimui, maksimaliam užimtumui, skatinti bendruomenės fizinį aktyvumą, sudaryti galimybes bendruomenės nariams labiau pažinti vieniems kitus vykdant bendras veiklas, sportinius renginius, tokiu būdu skatinant vaikų, jaunimo, suaugusiųjų ir sporto klubų fizinį aktyvumą, aktyvų laisvalaikio praleidimą ir sporto plėtrą.

Projekto uždaviniai:
1. Įrengti lauko treniruoklių, gimnastikos įrenginių sporto aikštelę bei įsigyti kitą sportinį inventorių.
2. Fizinio aktyvumo veiklų organizavimas vaikams, jaunimui, suaugusiems, senjorams ir visai rajono bendruomenei.
3. Skatinti, viešinti ir populiarinti bendruomenės fizinio aktyvumo formas.

Nuo 2022 m. gegužės mėnesio pradėta įgyvendinti trečio projekto uždavinio ,,Skatinti, viešinti ir populiarinti bendruomenės fizinio aktyvumo formas“ veikla ,,Įvykdyti 9 susitikimus / mokymus po atviru dangumi senjorams, vaikams ir gyvenamosios vietos bendruomenei“, kurios metu buvo įvykdyti 8 susitikimai / mokymai po atviru dangumi vaikams ir gyvenamosios vietos bendruomenei. 8 kartus skirtingu laiku vyko paskaitos / mokymai lauke, kaip taisyklingai mankštintis lauko treniruoklių, gimnastikos įrenginių aikštelėse, kokio intensyvumo bei dažnumo treniruotes pasirinkti, kaip atlikti treniruotes taisyklingai, nepakenkiant savo sveikatai ir pan. Šios veiklos tikslinės grupės – vaikai ir bendruomenė. Visa informacija apie paskaitas / mokymus (laiką, vietą ir kt.) buvo skelbiama laikraštyje ir socialiniuose tinkluose. Paskaitas / mokymus vaikams vedė trenerė Irina Burokienė, o bendruomenei – treneris Dainius Burokas.

Paskutinis susitikimas / mokymai po atviru dangumi senjorams, t. y. Trečiojo amžiaus universiteto nariams, planuojamas nuo 2022 m. spalio 24 d., kai savo veiklą naujų mokslo metų sezonui pradės Trečiojo amžiaus universitetas.

Kelios akimirkos iš susitikimų / mokymų po atviru dangumi:

MOKYMAI / PASKAITOS GYVENAMOSIOS VIETOVĖS BENDRUOMENEI

Datos:
2022-06-21
2022-06-23
2022-06-28
2022-06-30
Dalyvių skaičius, iš viso: 69

MOKYMAI / PASKAITOS VAIKAMS

Datos:
2022-05-25
2022-05-27
2022-06-08
2022-06-08
Dalyvių skaičius, iš viso: 105

Nuotraukos Irinos Burokienės

Švenčionių rajono savivaldybės administracija iš sutaupytų projekto lėšų įsigijo futbolo treniruotėms ir varžyboms skirtą inventorių, kurio dėka ikimokyklinio amžiaus vaikai ir pradinukai buvo supažindinti su futbolo treniruočių nauda, buvo mokomi, kaip taisyklingai žaisti, naudotis kamuoliu, 15 cm aukščio barjeru, 9 m greičio kopėtėlėmis, išbandė balansinės lentos ir šešiakampio kamuolio atmušimo rėmo galimybes ir kt.  Treniruotės buvo vedamos naudojant visą įsigytą inventorių, kad treniruotės būtų kuo produktyvesnės, įdomesnės ir funkcionalesnės. Kiekvienam vaikui buvo pristatytas įsigytas inventorius, papasakota, kaip juo naudotis, kaip taisyklingai elgtis, treniruočių metu buvo paaiškinta, kam jis reikalingas, kokią naudą fizinei sveikatai duoda ir pan. Vaikai vienoje vietoje turėjo puikią galimybę susipažinti su futbolo, kaip sporto šakos, inventoriumi bei tuo pačiu jį išbandyti.

Treniruotės metu vaikai turėjo galimybę įsivertinti savo norus, sugebėjimus šioje srityje ir galbūt ateityje norės plėtoti ir propaguoti šią sporto šaką.

Džiaugiamės, kad treniruočių metu galėjome vaikams parodyti, kad futbolo treniruotės yra labai įdomios ir naudingos fizinei sveikatai palaikyti. Ir, žinoma, tikimės, kad išbandę šią sporto šaką, vaikai ir ateityje lankys futbolo treniruotes ir žais komandinius futbolo žaidimus.

Futbolo treniruotes / užsiėmimus vedė projekto partneris Švenčionių rajono sporto centras.

Kelios akimirkos iš futbolo treniruočių / užsiėmimų:

FUTBOLO TRENIRUOTĖS / UŽSIĖMIMAI IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKAMS (amžius 4–7 metai) bei DRAUGIŠKOS FUTBOLO VARŽYBOS TARP IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ
2 grupės
FUTBOLO TRENIRUOTĖS / UŽSIĖMIMAI VAIKAMS (amžius 6–10 metų) bei DRAUGIŠKOS FUTBOLO VARŽYBOS TARP PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ
2 grupės

Nuotraukos Švenčionių rajono sporto centro

Vaikų, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų fizinis išsivystymas, emocinės savybės, sveikatos stiprinimas ženkliai priklauso nuo fizinio aktyvumo ir judėjimo. Tačiau fizinio aktyvumo stoka, kaip ypač aktuali problema, išryškėjo globaliai mažėjant gyventojų fiziniam aktyvumui visose amžiaus grupėse. Vienas svarbiausių veiksnių, skatinančių bendruomenės fizinį aktyvumą, yra neformalus fizinis aktyvumas, žaidimai lauke, juos supanti fizinė aplinka bei infrastruktūra. Todėl įgyvendinant šį projektą ir vykdant jame numatytas veiklas buvo sudaryta galimybė mokyklos vaikams, jaunimui, suaugusiems, senjorams ir visai bendruomenei oriai ir komfortiškai sportuoti lauke. Sportinės erdvės atnaujinimas mokyklos teritorijoje prisidėjo prie visų amžiaus grupių vaikų, jaunimo, suaugusiųjų ir visos bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimo, iš dalies išsprendė tiek pačios mokyklos, tiek ir viso rajono vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų užimtumo problemas.

Informaciją parengė rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Vita Vaitekėnienė

Comments are closed.

Close Search Window