Naujienos|

Naujausios technologijos daro įtaką visoms gyvenimo ir ekonomikos sritims. Ne išimtis ir viešojo sektoriaus institucijos, kurių veikla susijusi su milžinišku duomenų kiekio valdymu, efektyviu planavimu ir sprendimų ieškojimu. Šie procesai ne tik imlūs laikui, bet ir valstybės institucijose vaidina vieną svarbiausių rolių.
Naujausios technologijos bei jų prieinamumas suteikė daugiau galimybių inovatyvius sprendimus kuriantiems startuoliams bei įmonėms. Jau įrodyta, kad skaitmeninių sprendimų dėka galima transformuoti bankų, prekybos, reklamos ar kitas industrijas. Vis tik specialistai pripažįsta, jog viešąjį sektorių, kuriam reikia neatidėliotinų pokyčių ir sprendimų, startuoliai su savo kuriamomis inovacijomis lig šiol dažnai pamiršdavo. Siekiant startuolius labiau įtraukti į viešojo sektoriaus pokyčius, visame pasaulyje per paskutiniuosius penkerius metus sparčiai išpopuliarėjo GovTech judėjimas.

* Ar jūsų organizacija turi iššūkį, kuris reikalauja inovatyvaus sprendimo?* Nesate tikri, kaip ieškoti tinkamiausio sprendimo?* Kaip viešieji pirkimai gali padėti nusipirkti inovatyviausią idėją ir sėkmingai atrasti partnerius, kurie ją įgyvendins?

Atsakyti į šiuos klausimus galite dalyvaudami GovTech iššūkių serijoje. Tai struktūruota bendradarbiavimo programa, sujungianti viešojo sektoriaus institucijas ir inovatyvias startuolių ar įmonių komandas. Programos tikslas – eksperimentavimo, bendradarbiavimo bei inovatyvių pirkimų dėka rasti arba sukurti tinkamiausią skaitmeninį sprendimą viešojo sektoriaus iššūkiui.Iššūkis Tai yra problema, kurią viešojo sektoriaus institucija norėtų išspręsti, panaudodama inovatyvų, skaitmeninį sprendimo būdą.

KAIP DALYVAUTIIššūkius gali pateikti visos viešojo sektoriaus institucijos. Užpildyti informaciją apie turimą institucijos iššūkį galima žemiau esančioje formoje.Iššūkiai bus renkami iki vasario 21 d. (imtinai).Daugiau informacijos apie „GovTech laboratorijos” iššūkių serijos procesą ir reikalavimus iššūkiams galite rasti „GovTech Iššūkių serija 5.0 informacinis pranešimas” dokumente.

Pildyti iššūkio anketą

Dėl papildomos informacijos ir konsultacijų kreipkitės į Augmantas Pinčius, „GovTech laboratorijos” iššūkių serijos ekspertas, tel. +370 664 28 595, el. p. augmantas.pincius@mita.lt

GEROJI PATIRTIS2021 m. viduryje Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su GovTech komanda kvietė Lietuvos viešojo sektoriaus institucijas pateikti turimą iššūkį bei gauti finansavimą GovTech bandomosios versijos sukūrimui. Viešojo sektoriaus įstaigos galėjo teikti paraiškas, kuriose išsakomi poreikiai konkrečiam technologiškai aktualiam sprendimui. Tuomet finansavimą gavę projektai yra įgyvendinami startuolių ir įmonių kuriamų inovacijų dėka.

2021 m. (4 iššūkių serijos etape) Lietuvos viešojo sektoriaus institucijos pateikė beveik 100 iššūkių, iš kurių finansavimas GovTech prototipo sukūrimui buvo suteiktas 47-iems inovatyviems projektams. Šių projektų unikalumas – ne tik įdomūs bei pasauliniu mastu aktualūs technologiniai iššūkiai, bet ir būdas, kaip juos siekiama išspręsti. Institucijos turėjo galimybę išbandyti vieną iš inovatyvių viešųjų pirkimų būdų – projekto konkursą – ir surado partnerius, kurie vykdytų pilotinius GovTech spendimus.

Susipažinti su GovTech Lietuvoje 2021 m. iššūkių ir sprendimų apžvalga bei pasisemti inovatyvių idėjų galima čia: https://bit.ly/GovTech2021-LT

Parengta Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus, vadovaujantis Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros pateikta informacija

Comments are closed.

Close Search Window