Naujienos|

UAB „LTG Link“ (toliau – Bendrovė) informuoja apie parengtą 2022/2023 metų traukinių eismo tvarkaraštį, įsigaliosiantį šių metų gruodžio 11 d.

Traukinių tvarkaraščio pokyčiai suplanuoti atsižvelgiant tiek į esamus ir planuojamus keleivių srautus bei jų poreikius, tiek į turimus riedmenų parko ir infrastruktūros pajėgumus bei galimybes. Naujame traukinių tvarkaraštyje dėmesys telkiamas į patogias skirtingų maršrutų jungtis, dažnesnį susisiekimą tarp didmiesčių.

Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė reguliariai rengia keleivių keliaujančių Bendrovės traukiniais apklausas dėl keleivių susisiekimo poreikio patenkinimo pagal traukinių tvarkaraštį. Gauti pasiūlymai svarstomi rengiant metinius traukinių tvarkaraščius. Pagal šių metų rengtą apklausą, beveik 70 % pateiktų pasiūlymų buvo įgyvendinta sudarant naująjį metinį traukinių tvarkaraštį.

Atsižvelgiant į tai, kad keleivių srautai po pandemijos sugrįžta į 2019 metų lygį, naujas traukinių tvarkaraštis parengtas pilna apimtimi.  

Platesnę informaciją apie keleivinių traukinių tvarkaraštį galite rasti Bendrovės svetainėje: https://bilietas.ltglink.lt/timetable

Norime atkreipti dėmesį, kad tęsiantis deryboms su Susisiekimo ministerija dėl ilgalaikės keleivių vežimo sutarties, tam tikriems maršrutams Šiaurės Lietuvoje nuo sausio mėnesio galimi pokyčiai – apie kuriuos informuosime papildomai.

Taip pat informuojame, kad Bendrovė bendradarbiaujant su įmone SĮ „Susisiekimo paslaugos, kuri atstovauja Vilniaus miesto savivaldybę, įgyvendina pilotinį projektą – jungtinis kelionės bilietas. Tai suteiks galimybę keleiviams naudotis Bendrovės ir Vilniaus miesto savivaldybės teikiamomis viešojo transporto paslaugomis įsigyjant tik vieną kelionės bilietą.

Pažymime, kad Bendrovė yra pasiruošusi bendradarbiauti ir artimiausiu metu kvies įgyvendinti jungtinio kelionės bilieto projektą ir su kitomis Lietuvoje esančiomis savivaldybėmis.

Išskiriame svarbiausius populiariausių traukinių tvarkaraščių pokyčius:

VilniusVaršuvaKrokuva 

Tarptautinis traukinių maršrutas Vilnius–Varšuva–Krokuva. Bendrovės traukinys iš Vilniaus vyks į Mockavą per Kaišiadoris, Kauną, Kazlų Rūdą, Marijampolę kur keleiviai bus kviečiami persėsti į Lenkijos, keleivių pervežimą geležinkeliu vykdančios, bendrovės „PKP Intercity“ traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

VilniusMarijampolė 

Traukiniais sujungus Vilnių ir Varšuvą kartu bus užtikrintas patogus tiesioginis susisiekimas tarp Vilniaus ir Marijampolės. Nuo gruodžio 11 d. kaip ir į Varšuvą, taip ir į Marijampolę iš Vilniaus bus galima vykti kasdien.  

KaunasŠiauliai 

Įvertinus išaugusius keleivių srautus bei siekiant patenkinti klientų poreikius, pagal naują tvarkaraštį šiuo maršrutu reisai vyks dažniau, t. y. du kartus per dieną pirmyn–atgal visomis savaitės dienomis. Dar du nauji papildomi reisai bus organizuojami ketvirtadienį–sekmadienį. 

VilniusKaunas 

Populiariausio maršruto šalyje reisai bus išdėstyti atsižvelgiant į keleivių lūkesčius  patogiais laiko intervalais. Traukiniai vidutiniškai kursuos kas valandą, piko valandomis – ir dažniau, o savaitgaliais numatyti vėlyvi traukinių reisai, išvykstantys po 22 val. Siekiant patenkinti augantį keleivių poreikį tarp didžiųjų šalies miestų keliauti tvariau ir greičiau, daugiau šio maršruto reisų bus vykdoma greitųjų bei ekspreso traukinių kelionių tipais.

VilniusKlaipėda 

Viename populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pakoreguoti kelių reisų išvykimo laikai – jie bus paskirstyti tolygiau per dieną. Žiemos metu ankstyvi traukinių reisai kursuos pirmadieniais ir penktadieniais, o kitu metų laiku jie kursuos dar dažniau. Naujame tvarkaraštyje numatytos patogios jungtys į/iš Kauno su traukiniais vykstančiais Mažeikių, Vilniaus oro uosto, Šilutės bei Panevėžio kryptimi. Taip pat pagerės susisiekimas su Telšiais – greitųjų traukinių tvarkaraštyje įtraukti papildomi sustojimai Telšiuose.

Vilnius–Šiauliai 

Tiesioginio maršruto Vilnius–Šiauliai keleiviai galės dažniau keliauti penktadieniais ir sekmadieniais. Naujame tvarkaraštyje suplanuotas papildomas rytinis reisas iš Vilniaus į Šiaulius bei vakarinis reisas iš Šiaulių į Vilnių.  

Kviečiame savivaldybes ir jas atstovaujančius vežėjus bendradarbiauti teikiant viešojo transporto paslaugas ir pasiūlyti miestų gyventojams bei atvykstantiems svečiams darnų keleivinių traukinių bei mieste keleivių pervežimą vykdančio viešojo transporto tvarkaraščių suderinamumą. Taip pat prašome informuoti savivaldybės gyventojus apie planuojamą naują metinį tvarkaraštį.

   Generalinis direktorius                                                                Linas Baužys        

Comments are closed.

Close Search Window