Naujienos|

Gruodžio 3-oji Tarptautinė žmonių su negalia diena. 1983 m. buvo pradėta aktyviai supažindinti plačiąją visuomenę su neįgaliųjų žmonių problemomis ir kovoti už tai, kad tokiems žmonėms būtų suteiktos vienodos teisės, kad jiems būtų sudarytos sąlygos pritapti visuomenėje. Bemaž po dešimt metų, 1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine žmonių su negalia diena, kurios metu Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, organizuojami renginiai atkreipti dėmesį į neįgaliuosius, jų artimuosius, globėjus. Socialinės akcijos globėjas LR Prezidentas Valdas Adamkus. Idėjos iniciatorė Vidmantė Raustytė.

Socialinės akcijos „Aš ir Tu – tai MES!!!“ tikslas – mažinti atskirtį tarp negalios paliestų bei nepaliestų žmonių, didinti bendruomeniškumą, inkliuziją, vienybę Lietuvoje bei Europoje.

Šia akcija siekiama, kad pasaulyje išnyktų sienos tarp negalios turinčių ir jų neturinčių žmonių, nebeliktų patyčių, nevilties, baimės būti nesuprastam, atskirtam nuo visuomenės, kad artimiesiems auginantiems ypatingus žmones neplyštų iš skausmo širdis, kai mato, kaip jų brangūs žmonės kenčia.

Šioje akcijoje dalyvavo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos dailės mokytoja J. Vitkauskienė, socialinės pedagogės T. Šalakitskaja ir T. Godlevskienė ir IIa ir 7a klasių mokiniai. Taip pat prie socialinės akcijos prisidėjo ir Švenčionių r. Pabradės „Ryto” gimnazijos bendruomenė. Dėkojame už dalyvavimą.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius.

Nuotraukos Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos III b klasės mokinės Aušrinės Labogaitės, Švenčionių r. Pabradės „Ryto” gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Natalijos Alinauskienės.

Comments are closed.

Close Search Window