Naujienos|

„Euroregiono Ežerų kraštas“ direktorato biurui vykdant projektą „Ežerų krašto regiono kino lokacijų pristatymas kino rinkai“, 2022 m. lapkričio 24 d. Švenčionių rajone lankėsi filmavimo lokacijų vadybininkai. Susitikime dalyvavo projekto vadovė Inga Šidlauskienė, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausios specialistės Jelena Mikštienė ir Ingrida Vaitkevičiūtė bei Strūnaičio seniūnė Rita Jastremskienė.
Iš keliolikos rajone pateiktų vietų Jonas Špokas bei jo komanda išsirinko tris vietas – Strūnaičio bažnyčią, Švenčionėlių siauruko depą ir Bruknynės malūną. Jonas Špokas yra bendrovės „Baltic Locations“ vadovas. Jis vadovavo tokiems filmų projektams, kaip „Černobylis“, „ Karas ir Taika“ ir „Stranger Things“. Už „Černobylį“ Jonas Špokas laimėjo tarptautinį vietos vadovų gildijos apdovanojimą „Išskirtinės vietos televizijos seriale“.
Pirmiausia buvo aplankyta Strūnaičio bažnyčia, į kurią svečius labai geranoriškai įleido bažnyčios klebonas Aldas Čeponis. Pakeliui į bažnyčią svečių dėmesį patraukė Strūnaičio vandens malūnas. Filmavimo lokacijų vadybininkai turėjo puikią progą apžiūrėti malūno vidų, kurio visai nepalietė laikas.
Taip pat aplankytas Švenčionėlių siauruko depas. Aptarus idėjas bei vizijas komanda pajudėjo į Bruknynės malūną, kur taip pat nestigo pozityvių emocijų.
Aplankę Švenčionių rajoną, kino lokacijų vadybininkai išvažiavo apžiūrėti Ignalinos, Utenos, Zarasų ir Visagino rajonų filmavimo lokacijų.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Vaitkevičiūtė

Nuotraukos Ingos Šidlauskienės ir Ingridos Vaitkevičiūtės

Comments are closed.

Close Search Window