Naujienos|

Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Higienos instituto Psichikos sveikatos centru, siekdami šviesti visuomenę savižudybių prevencijos tema š. m. rugsėjo 10 d., minint Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną, pradėjo 6 mėnesius trunkančią komunikacijos kampaniją, kuri yra 2020 m. rugsėjo 9 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymu Nr. 2008 patvirtinto Nacionalinio savižudybių prevencijos 2020–2024 m. veiksmų plano dalis.

Pirmuoju etapu buvo siekiama paskatinti asmenis nebijoti kalbėtis savižudybių tema, padrąsinti užduoti klausimą „kaip tu jautiesi?“ ir rasti laiko pokalbiui. Jo metu inicijuota socialinių tinklų ir lauko 50-yje savivaldybių reklama, kuria viešinama bendravimo ir palaikymo svarba, siekiant išvengti savižudybės ar sumažinti jos grėsmę. Dėkojame visiems, kurie gavę prašymą prisijungti prie kampanijos, sureagavo ir dalijosi vaizdine medžiaga savo įstaigos, organizacijos socialiniuose kanaluose ar interneto svetainėse.

Šiuo metu prasideda antrasis kampanijos etapas, kuris nukreiptas į mitų apie savižudybės reiškinį, kurie mūsų visuomenėje egzistuoja, paneigimą. Šiuo tikslu yra parengti 30 sekundžių (su garsu ir/ar subtitrais) ir 12 sekundžių (be garso) trukmės vaizdo klipai skirtingais formatais. Valstybės pastangomis šiuos klipus numatoma viešinti pasitelkiant televiziją bei reklamą viešajame transporte.

Taip pat maloniai primename, kad savižudybių prevencijos tema veikia nacionalinė interneto svetainė tuesi.lt. Joje yra visa reikalinga informacija patiriantiems savižudybės krizę, ieškantiems pagalbos sau ar kitam žmonėms bei specialistams. Šios svetainės žinomumui visuomenėje didinti yra sukurti skirtingų matmenų reklaminiai skydeliai, kurie taip pat prieinami ir tikslingi viešinti, siekiant pateikti gyventojams ne tik bendrinę informaciją savižudybių tematika, bet ir kiekvienoje savivaldybėje prieinamą pagalbą bei paslaugas.

Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos informacija.

Jurgitos istorija
Julijos istorija
Antano istorija
Aleksandros istorija

Comments are closed.

Close Search Window