Naujienos|

Artėjant Mirusiųjų atminimo dienai, Vėlinėms, daugelis skuba sutvarkyti mirusių artimųjų kapus. Švenčionių rajono savivaldybės administracijos specialistai spalio mėnesį vykdė šalia kapinių esančių atliekų konteinerių aikštelių patikrinimus. Nustatyta, kad dauguma gyventojų tinkamai rūšiuoja atliekas, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai atliekos išmetamos ne į joms skirtus konteinerius arba paliekamos šalia konteinerių.

Primename pagrindinius kapų priežiūros reikalavimus.
Gyventojus prašome naudotis kapinėse pastatytais atliekų rūšiavimui skirtais konteineriais. Atliekas palikti šalia konteinerių draudžiama. Paminklų, antkapių, tvorelių, pamatų dalis, likusias po kapų tvarkymo, privaloma pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Nuvytusias, nudžiūvusias puokštes prašome mesti į žaliosioms atliekoms skirtus konteinerius. Iš plastiko pagamintas dirbtines gėles reikia mesti į mišrių buitinių atliekų konteinerius, nebenaudojamus stiklinius žvakių įdėklus – į stiklui skirtus konteinerius, plastikinius – į plastikui skirtus konteinerius.

Reikėtų prisiminti, kad į rūšiuojamųjų atliekų konteinerius galima išmesti žvakių įdėklus tik tuo atveju, jei juose nėra likusių vaško, žvakių dagčių, kitų liekanų. Į stiklo konteinerį išmetami stikliniai žvakių įdėklai be metalinių dangtelių ir kitų detalių, o plastikiniai įdėklai, metaliniai dangteliai ir kitos įdėklų metalinės bei plastikinės detalės turi būti metami į plastiko konteinerį. Jei jų atskirti neįmanoma, išdegusias žvakes ir jų dėklus reikia išmesti į mišrių buitinių atliekų konteinerius.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window