Naujienos|

Švenčionių Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) veikia prie Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos ir vienija per 180 klausytojų iš Švenčionių, Švenčionėlių, Pabradės, Adutiškio, Milkuškų, Vidutinės ir kitų rajono vietovių. TAU klausytojai prasmingai leidžia laiką mokydamiesi ir bendraudami tarpusavyje, susitinka su įvairiais žmonėmis. TAU padeda įveikti socialinę atskirtį, į kurią patenka žmonės, kai išeina į pensiją arba nutraukia darbinę veiklą dėl kitų priežasčių. Šiais metais TAU pradėjo jau aštuntuosius mokslo metus.

Spalio 19 d. Švenčionių profesinio rengimo centro salėje įvyko TAU mokslo metų pradžios šventė – tradicinis renginys, pora metų nevykęs dėl pandemijos. Tai didelė šventė, iškilmingas masinis renginys, kuriame vengiama praktinių, organizacinių klausimų, bet siekiama paskatinti mokytis, pozityviai bendrauti, visur dalyvauti ir veikti, džiaugtis mažais dalykais.

TAU – aukštai vertinama bendruomenė, kurią savo dalyvavimu visada pagerbia ir pasveikina rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius kartu su savo komandos nariais. Tai puiki galimybė pažinti vyresnio amžiaus žmonių situaciją ir nuotaikas, išgirsti bendrus ir asmeninius lūkesčius, prasmingai pabendrauti. Šiais metais didžiulę pozityvo dozę įteikė žinoma pramogų pasaulio atstovė Violeta Mičiulienė, kuri teigė, kad gyvenimas nesustos, jei to nenori, kad negalima pasiduoti, reikia bendrauti, neleisti savęs gailėtis, neužsidaryti, eiti visur, kur kviečia, „reikia minti savo taką, nes, jei sustosi, takas užaugs“. Salės paruošimu ir vaišių organizavimu pasirūpino Švenčionių profesinio rengimo centras, o pyragai ir sausainiai – suneštinės vaišės, šakočiai –  savivaldybės mero  Rimanto Klipčiaus dovana.

Renginyje grojo ir dainavo muzikinė grupė „J & J”. Dainos, šokiai, juokas ir nuotaikingas bendravimas – nuolatinis TAU renginių palydovas ir puiki naujų mokslo metų pradžia.

Comments are closed.

Close Search Window