Naujienos|

Kasmet spalio antrąjį šeštadienį minima Pasaulinė organų donorystės ir transplantacijos diena, siekiant skatinti žmones būti donorais ir tokiu būdu išgelbėti kitų gyvybes. 

2022 m. spalio 8 d. buvo minima Europos organų donorystės diena. Prisidedant prie akcijos, žalia spalva buvo apšviestas ir Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centras.

Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos kasmet organizuoja šiai dienai skirtus renginius ir akcijas. Jų tikslas – informuoti visuomenę apie donorystės tikslą, prasmę, pagerbti organų donorystei ir transplantacijai labiausiai nusipelniusius Lietuvos žmones – žurnalistus, visuomenės veikėjus, gydytojus, kunigus, mokytojus, kitus aktyvius gyventojus.

Kiekvienas esate kviečiami apgalvoti galimybę tapti organų donoru ir įsigyti Donoro kortelę. Donoro kortelė – tai žmogaus nesavanaudiškumo ir gerumo simbolinė išraiška. Pagal Lietuvos įstatymus Donoro kortelė yra teisinis dokumentas, kurį įsigijęs žmogus išreiškia sutikimą tapti organų donoru bei po savo mirties tinkamus organus ar audinius padovanoti gydymo laukiančiam asmeniui, taip suteikiant jam galimybę atgauti gyvenimo kokybę.

Informacija, norint gauti Donoro kortelę: https://ntb.lrv.lt/lt/apie-donoryste/kaip-isigyti-donoro-kortele

Informaciją parengė Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Olesia Plotnikova ir Evelina Žigaitė.

Nuotraukos autorius: Olesia Plotnikova

Comments are closed.

Close Search Window