Naujienos|

Šią savaitę, rugsėjo 14 dieną, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius dalyvavo Pabradės „Ryto“ gimnazijos, Švenčionių lopšelio – darželio „Gandriukas“ ikimokyklinio ugdymo patalpų renovacijos pabaigtuvių šventėse. Kartu su darželių bendruomenėmis šiuo neeiliniu įvykiu pasidžiaugti atvyko ir vaikų tėveliai.
Švenčionių rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas Švenčionių rajone“. Projekto tikslas – didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų tinklo veiklos efektyvumą. Jo įgyvendinimo metu investuota į ugdymo įstaigų infrastruktūros modernizavimą bei aprūpinimą ugdymo priemonėmis, skatinančiomis vaikų kūrybiškumą ir savireguliaciją. Siekiant teikti aukštos kokybės poreikius atitinkančias paslaugas kompleksiškai modernizuotos 6 grupės Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, 4 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės Švenčionių lopšelyje-darželyje „Gandriukas“ ir 4 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės Švenčionių r. Švenčionėlių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Atliekant kapitalinį remontą pakeistas patalpų išplanavimas, inžinerinės sistemos, patalpos pritaikytos žmonių su negalia poreikiams. Prie įėjimų sumontuoti keltuvai žmonėms su negalia, visos ikimokykliniam ugdymui skirtos patalpos tampa prieinamos žmonėms su negalia. Taip pat įsigyti nauji modernūs baldai: naujos lovytės, staliukai ir kėdutės, žaidimų kampeliai, kur mažieji galės smagiai leisti laiką. Kiekvienoje grupėje įrengtos patogios, modernios virtuvėlės.
Švenčių metu įstaigų vadovės Laima Markauskienė ir Danguolė Jurkovlianec džiaugėsi atnaujintomis moderniomis ugdymui pritaikytomis patalpomis, dėkojo Švenčionių rajono savivaldybės merui Rimantui Klipčiui, jo komandai ir savivaldybės administracijai už rūpestį pačiais mažiausiais mūsų rajono gyventojais.
Perkirpus simbolines juostas Rimantas Klipčius vaikams ir darželio bendruomenei palinkėjo visokeriopos sėkmės ir daug gražių akimirkų naujai įrengtose patalpose.

.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos informacija

Comments are closed.

Close Search Window