Naujienos|

Švenčionėlių miesto kultūros centras  įtraukdamas į projekto kūrybines veiklas  miesto jaunuolius jau  ketvirtus metus įgyvendina tęstinį projektą „Kuriame miesto istoriją – 4“. Visi trys anksčiau vykę projektai davė daug gerų emocijų  ir  nekasdienių patirčių jauniems žmonėms, todėl norėjosi nesustoti ir toliau kurti, burti jaunus žmones, dalintis mintimis, idėjomis ir jas kartu realizuoti.  

Vykdant projektus jaunimas dalyvauja įvairiose veiklose, kūrybinėse laboratorijose, edukaciniuose užsiėmimuose su  profesionaliais menininkais ir įvairių sričių specialistais  ir taip praplečia savo akiratį, yra skatinamas tyrinėti meno, savo krašto istorijos  kultūros, inovacijų pasaulį iš labai arti. Per ketverius metus šio projekto dėka yra sukurti skirtingi viešųjų erdvių meno kūriniai:  2019 m. ištapyti geležinkelio teritorijoje  esantys 9 tvoros blokai, 2020 m. pastatyta skulptūra- saulės laikrodis, 2021 m.  pastatytas meniškas –  kalviškas suoliukas su QR kodu ir meniška šiukšliadėžė.

2022 m. sukurtas 4-as  meninis objektas mieste tai – tapytojo Lino Kaziulionio piešinys kurį galima pamatyti Švenčionėlių miesto centre ant prekybinio pastato sienos  adresu: Priestočio g. 15,. Projekto vadovė Vaida Švalkienė su keliais iniciatyviais jaunuoliais pasirinko pavaizduoti vėžį neatsitiktinai, nes  šis gyvūnas siejasi su miesto istorija yra miesto herbo simbolis. Pateikus tapytojui eskizo mintį ką norėtume matyti piešinyje, Linas pasiūlė  du  galimus variantus iš kurių ir pasirinkome  būtent šį labiausiai atspindintį mūsų krašto savitumą gražius žalius miškus ir švarius upės Žeimenos vandenis, piešinyje ir yra išryškintos būtent žalia ir mėlyna spalvos. Švenčionėlių miestui labai pasisekė, kad piešinio idėją įgyvendino šis talentingas, jaunas  tapytojas Tarptautinių gatvės meno festivalių dalyvis ir prizininkas, parodų autorius L. Kaziulionis savo kūriniais jau papuošė ne vieną pastatą Lietuvoje, taip pat Italijoje, Tailande ir kitose užsienio šalyse.

Projekto veiklos dar nesibaigė, šiuo metu kartu su miesto jaunimu yra kuriamas interaktyvus žaidimas, kurį bus galima atsisiųsti google play programėlėje ir žaisti vaikštant Švenčionėlių gatvėmis.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Švenčionių rajono savivaldybė

Comments are closed.

Close Search Window