Naujienos|

Lietuvos Respublikos kultūros ministrui patvirtinus Nekilnojamojo kultūros paveldo tvarkybos darbų finansavimo (Paveldotvarkos) 2022–2024 m. programą, 2022 m. balandžio mėn. Kultūros infrastruktūros centras, Švenčionių rajono savivaldybė ir Švenčionių stačiatikių Švč. Trejybės parapija pasirašė Švenčionių Švč. Trejybės cerkvės tvarkybos darbų finansavimo sutartį.

Iš viso šiemet šiame kultūros paveldo objekte numatyta atlikti darbų už 204,000 tūkstančius Eur 140,00 tūkst. Eur bus skiriama iš Paveldotvarkos programos, finansuojamos valstybės biudžeto lėšomis, 50,000 tūkst. Eur skirs Švenčionių savivaldybė iš rajono savivaldybės biudžeto ir 14 000 Eur skirs Švenčionių stačiatikių Švč. Trejybės parapija.

Darbai jau vykdomi cerkvės pastato viduje, montuojamos teracinės grindys centrinėje ir šoninėse navose bei atliekamas pastato šiaurės vakarų fasado apatinio tarpsnio restauravimas.

2023 m. iš valstybės biudžeto cerkvės tvarkybai numatyta skirti 240,000 tūkst. Eur ir tikimasi, kad restauravimo darbai bus sėkmingai užbaigti.

Informaciją parengė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Viščionytė

Comments are closed.

Close Search Window