Naujienos|

Pastaruoju metu daugėja dezinformacijos apraiškų kibernetinėje bei informacinėje erdvėje, o informacinių ir kibernetinių atakų objektu galime tapti kiekvienas iš mūsų. Todėl VšĮ „Vilniaus jaunimo informacijos ir savanorystės centras“ nacionaliniu mastu įgyvendina projektą „Kritinis mąstymas ir saugus naudojimasis medijomis“, kurio pagrindinis tikslas – stiprinti jaunų žmonių gebėjimą vertinti informaciją ir didinti atsparumą dezinformacijai, netikroms naujienoms medijose.

Projekto metu vyks dezinformacijos atpažinimo medijose dirbtuvės, diskusijos su aktyviu bendruomenių jaunimu ir konferencija „Netikros naujienos ir iššūkiai jaunimui skaitmeniniame amžiuje“. Projekto veiklos orientuotos į 13–30 m. amžiaus Lietuvoje gyvenančius asmenis, išskirtinį dėmesį teikiant ir pasienio savivaldybėse reziduojančiam jaunimui. Projekto trukmė – 18 mėn.

Pirmosios dezinformacijos atpažinimo medijose dirbtuvės vyko Vilniuje, o antrosios dezinformacijos atpažinimo medijose dirbtuvės organizuojamos, bendradarbiaujant su Švenčionių rajono savivaldybės administracija, Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje!

Dirbtuvės rengiamos bendradarbiaujant su žiniasklaidos stebėsenos ir inovacijų programa Media4Change.lt. Kartu su šios programos tarptautinių ekspertų tinklu jaunuoliai atsidurs nepamirštamoje medijų laboratorijoje, kur bus įkvėpti ir įgalinti atpažinti dezinformaciją ir kitas manipuliacijos apraiškas bei įgis kitų naudingų įgūdžių, kaip saugiau naudotis medijomis.

Dirbtuves ves doc. dr. Viktor Denisenko, propagandos ekspertas, ir Kristina Korsakaitė, Media4Change Medijų ir informacinio raštingumo veiklų koordinatorė.

Renginys vyks 2022 m. gegužės 13 d. 14 val. Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (2 aukštas, Vilniaus g. 2, Švenčionys)

Dalyvavimas nemokamas.

Reikalinga registracija: https://forms.gle/aSxwQYVmycvQoU7n6

Dirbtuvės skirtos jaunimui nuo 13-os metų.

Viešinimo tikslais renginys bus fotografuojamas.

Daugiau apie projektą: https://savanoriucentras.lt/projektas-kritinis-mastymas…/

Projektas bendrai finansuojamas iš Europos Sąjungos  lėšų (2021-2-LT02-KA154-YOU-000040712).

Informaciją parengė VšĮ „Vilniaus jaunimo informacijos ir savanorystės centras“

Comments are closed.

Close Search Window