Naujienos|

Balandžio 7 d. Švenčionių rajone lankėsi Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos vadovai: ministras Simonas Kairys, viceministras Albinas Vilčinskas ir ministro patarėjas Sigitas Šliažas. Susitikimas vyko Pabradės miesto kultūros centre. Susitikimo metu buvo aptarta rajono kultūros būklė ir problemos bei savivaldybei aktualių kultūros projektų finansavimo galimybės.

Savivaldybės meras Rimantas Klipčius pristatydamas kultūros situaciją rajone pabrėžė, kad Švenčionių rajono unikalumas ir išskirtinumas – trys miestai ir juose veikiantys trys kultūros centrai, kurie atitinkamai reikalauja didesnių investicijų į kultūros sritį.  Susitikimo metu taip pat buvo kalbama apie šiuo metu vykdomos Švenčionėlių miesto kultūros centro renovacijos iššūkius. Meras pasidžiaugė, kad paskutiniais metais skiriamas didelis dėmesys regionų kultūros politikai.

Pabradės miesto kultūros centro direktorė Lolita Vilimienė pristatė kultūros centro veiklą, atkreipdama dėmesį į miesto daugiakultūriškumą ir daugiatautiškumą. Kultūros centro direktorė pasidžiaugė, kad čia gyvenančių įvairių tautybių gyventojų kultūra ir jų gimtoji kalba yra didžiausias turtas ir vertybė, kurią turime puoselėti.

Svečiai apsilankė renovuotuose Pabradės miesto kultūros centro, bibliotekos, vaikų dienos centro „Šaltinėlis“ ir atviros jaunimo erdvės „KiTaip“ patalpose.

Susitikime dalyvavo Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, mero patarėjai – Teresa Sansevičienė, Erikas Demidovas, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Bronislovas Vilimas, Švenčionių rajono administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus bei Pabradės seniūnijos atstovai,  rajono kultūros įstaigų direktoriai, rajono kultūros ir tautinių mažumų srityje veikiančių nevyriausybinių organizacijų atstovai, Pabradės miesto kultūros centro ir bibliotekos darbuotojai.

Informaciją parengė Pabradės miesto kultūros centro darbuotojai

Comments are closed.

Close Search Window