Naujienos|

Programos pavadinimas ir tikslas: 2021-2027 m. Interreg VI-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programa (toliau – Programa). Pagrindiniai programos prioritetai ir tikslai: 1. Aplinkos gerovės skatinimas. Tikslas: 1.1. Stiprinti gamtos, biologinės įvairovės ir žaliosios infrastruktūros apsaugą ir išsaugojimą, be kita ko, miestų teritorijose, ir mažinti visų rūšių taršą. 2. Fizinės, emocinės ir kultūrinės gerovės skatinimas. Tikslas: 2.1. Užtikrinti vienodas galimybes naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, didinant sveikatos priežiūros sistemų, įskaitant pirminę sveikatos priežiūrą, atsparumą, ir skatinti perėjimą nuo institucinės globos prie globos šeimoje ir bendruomeninės globos; 2.2. Stiprinti kultūros ir darnaus turizmo vaidmenį ekonominės plėtros, socialinės įtraukties ir socialinių inovacijų srityse. 3. Vietos suinteresuotų šalių bendradarbiavimo stiprinimas. Tikslas: 3.1. Tarpusavio pasitikėjimo, visų pirma skatinant žmonių tarpusavio ryšiais pagrįstus veiksmus, stiprinimas; 3.2. Kiti veiksmai, kuriais remiamas geresnis bendradarbiavimo valdymas.
Informacija apie atliekamą / neatliekamą SPAV: organizatoriaus priimtas sprendimas neatlikti Programos SPAV. Pagrindiniai motyvai: Programa neapima didelės apimties infrastruktūros ar kitų projektų, kurie gali daryti poveikį aplinkai, Programos tikslai tiesiogiai skirti gamtos, biologinės įvairovės ir žaliosios infrastruktūros apsaugai, vandens taršos mažinimui, gamtos ir kultūros darniam turizmo skatinimui, sveikatos priežiūros paslaugų plėtrai, regionų ir skirtingų socialinių grupių bendradarbiavimui ir turės reikšmingas teigiamas pasekmes aplinkai.
Su SPAV subjektų išvadų įvertinimo pažyma, Programos atrankos vertinimui atlikti dokumentais galima susipažinti organizatoriaus buveinėje ir organizatoriaus interneto svetainėje www.lietuva-polska.eu

Comments are closed.

Close Search Window